Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Nākotne slēpjas gudrākā, nevis ilgākā darbā – četru dienu darba nedēļa nebūt ne tālā nākotnē daudzviet varētu būt nevis luksuss vai dāvana strādājošajiem, bet gan nepieciešamība un iespēja uzņēmumam ietaupīt

Mazāk darba, vairāk naudas: Četru dienu darba nedēļa

Lai gan spārnoto frāzi "Es mīlu darbu, es stundām ilgi varu sēdēt un uz to skatīties" piedēvē britu humoristam Džeromam K. Džeromam un parasti vairāk uztver kā joku, iespējams, tik tiešām šobrīd uz darbu vairāk skatāmies, nekā to darām. Proti, pētījumi liecina, ka biroju darbinieki samērā bieži darbalaikā mēdz pārlūkot privātos profilus sociālajos tīklos vai aizklīst citās interneta dzīlēs. Garā darba nedēļa gluži vienkārši nemotivē steigt izpildīt nedēļas plānu. Tas gan nenozīmē, ka risinājums būtu lielākas slodzes uzkraušana strādājošajiem, jo tas drīzāk novestu pie veselības problēmām. Taču, iespējams, risinājums ir, un tas slēpjas darba efektivizācijā.

Top komentāri

nor
n
Vajag aiziet uz LU EVF un paklausīties lekcijas biznesa vadībā. Tur uzreiz kļūs skaidrs, kāpēc Latvija ir ES astē - tiek ražoti draņķīgi vidējā līmeņa vadītāji, kurus zombē par personāla psiholoģiskās apstrādes tēmu.
padoms
p
Cilvēki jau tagad strādā ar ļoti dažādu intensitāti un liela daļa saņem neadekvātu atalgojumu. Gan "pārmaksājot", gan nesamaksājot. Vidējais darba ražīgums ir tikpat idiotisks kā vidējā temperatūra slimnīcā. Ja samērīs darba atbildības, intensitātes, stresa, apjoma novērtēšanu ar atbilstošu atalgojumu, tad par tādām muļķībām, kā darba nedēļas saīsināšanu visiem, nebūs jāpļerkst.
padomieši ir slinki
p
Daudzi jau tagad tikai imitē darbu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata