Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Daudzviet Latvijā līst, vietām snieg; dienas gaitā nokrišņi mitēsies

Agrā piektdienas rītā Kurzemē un Zemgalē līst, vietām iespējams slapjš sniegs, nokrišņu zona no dienvidrietumiem virzās tālāk uz ziemeļaustrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Piektdien Latvijā gaidāms lietus, valsts ziemeļaustrumos arī sniegs. Sākot ar Dienvidkurzemi, nokrišņi mitēsies, prognozē sinoptiķi.

Pirms plašās nokrišņu zonas vietām valsts ziemeļaustrumu daļā ir īslaicīgi nokrišņi, galvenokārt sniegs.

Debesis apmākušās. Pūš mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no -2,3 grādiem Alūksnē līdz +5,2 grādiem Rucavā.

Rīgā apmākušās debesis, no dienvidrietumiem ierodas lietus. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Vietām redzamību pasliktinās dūmaka. Debesis klās mākoņi, kas dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi pašķirsies.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem, vietām Zemgalē - līdz +11 grādiem.

Mērenu dienvidaustrumu vēju, sākot no valsts dienvidrietumiem, nomainīs dienvidrietumu vējš, gaidāmas brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē.

Rīgā no rīta līs, dienas otrajā pusē nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Dienas vidū gaidāma dūmaka. Mērens dienvidaustrumu vējš pāries dienvidrietumu vējā, tā ātrums brāzmās sasniegs 12 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1005 hektopaskāliem Kurzemes rietumkrastā līdz 1016 hektopaskāliem Krievijas pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,1 grāda Alūksnē līdz +6,8 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.aprīlī bija +29 grādi Spānijā un +30 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -33 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas