Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Daugavpils domē Ņemcova vietā jauns deputāts

Noslepkavotā Daugavpils domes deputāta un vicemēra Grigorija Ņemcova (Latgales tauta) vietā Daugavpils domē deputāta pienākumus sācis pildīt Pēteris Dzalbe.

Dienu informēja Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka, ceturtdien, 22.aprīlī, notikušajā Daugavpils domes kārtējā sēdē, deputātiem tika paziņots vietējās Vēlēšanu komisijas lēmums par to, ka nākamais vislielāko atbalstu ieguvušais deputāta kandidāts no Latgales tautas saraksta ir Pēteris Dzalbe, tādēļ viņš sāks pildīt deputāta pienākumus. Savukārt, kā pirmdien preses konferencē izteicās Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC), par jauna domes priekšsēdētāja vietnieka iecelšanu varētu lemt ne ātrāk kā pēc 40 dienām. Kā piebilda L.Korsaka, domes sēdē nav piedalījies neviens no tā sauktās opozīcijas deputātiem, izņemot O.Hublarovu (LSDSP).

P.Dzalbe (1980), kurš tiek uzskatīts par Daugavpils domes eksmēra Riharda Eigima (LSDSP) atbalstītāju, sarunā ar Dienu uzsvēra, ka domē darbosies kā neatkarīgais deputāts un par lēmumiem balsos, vispirms vadoties pēc Daugavpils iedzīvotāju interesēm. „Man nav pieņemama dalīšanās koalīcijās un grupējumos, jo pašvaldībā nav vietas politiskajām spēlēm,” teica jaunieceltais deputāts.

P.Dzalbe ir uzņēmuma Daugavpils drukerai un AN&DIM valdes loceklis. 2009.gada pašvaldību vēlēšanās viņš balotējās Grigorija Ņemcova vadītās partijas Latgales tauta sarakstā ar ceturto kārtas numuru, bet, kā paskaidroja pats P.Dzalbe, viņš nekad nav bijis partijas Latgales tauta biedrs. Kopš 2008.gada viņš darbojas Sociālā taisnīguma partijā, bet partijas Latgales tauta sarakstā balotējās pēc iepriekšējās vienošanās ar G.Ņemcovu. Tāpēc, kā uzsvēra P.Dzalbe, apgalvojums, ka viņš esot izslēgts no partijas Latgales tauta un tāpēc viņam vajadzētu ētisku apsvērumu dēļ atteikties no stāšanās domes deputāta amatā nogalinātā G.Ņemcova vietā, neesot ne ar ko pamatots. „Kāpēc gan man būtu neētiski kļūt par deputātu, bet kādam citam, kas ir sarakstā pēc manis, tas būtu ētiski?” – jautāja O.Dzalbe.

Laikā, kad Daugavpils domes priekšsēdētājs bija Rihards Eigims, P.Dzalbe bija iecelts par Daugavpils domes revīzijas komisijas priekšsēdētāju, kā arī bija domes revidents, kas ir algots amats. Pēc tam, kad domes priekšsēdētāja amatā stājās J.Lāčplēsis, deputāti pārvēlēja domes revīzijas komisiju, savukārt domes revidenta amats tika likvidēts, ko P.Dzalbe uzskata par politisku izrēķināšanos ar oponentiem. „Es apzinos, ka šajā situācijā man nebūs viegli strādāt domē, taču es nebaidos,” teica jaunais deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas