Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dāvja ārstēšanā ietaupītos 232 613 eiro izmantos citu bērnu atlabšanai

Filadelfijas Bērnu slimnīca atmaksājusi Bērnu slimnīcas fondam 232 631 eiro par Dāvja ārstēšanu un šos līdzekļus izmantos vairāku bērnu ārstēšanai, portālu Diena.lv informēja fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Ņemot vērā, ka Dāvis strauji atveseļojās un pavadīja ASV klīnikā mazāku dienu skaitu, nekā bijis plānots, Bērnu slimnīcas fonds lūdza pārskatīt Dāvja ārstniecības izmaksas un izskatīt iespēju atmaksāt daļu samaksāto līdzekļu.

Pagājušajā nedēļā Filadelfijas Bērnu slimnīca informējusi, ka ir aprēķinājusi izdevumus par Dāvja ārstniecību un atmaksās Bērnu slimnīcas fondam neizmantotos līdzekļus. Fonds tikko ir saņēmis 245 752 dolāru jeb 232 631 eiro atmaksu, pavēstīja Dambiņa.

Dāvja ārstēšana bija iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā. Sākotnēji tika aprēķināts, ka ārstēšanai nepieciešami 427 500 ASV dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Iedzīvotāji dažu dienu laikā saziedoja 317 173 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro. 

Kopējais uzkrājums no ziedojumu akcijas Dāvja ārstniecībai šobrīd veido 264 617,67 eiro, atskaitot pirmā ceturkšņa izlietojumu, norādīja fonda vadītāja.

Dambiņa uzsvēra, ka visi līdzekļi tiks novirzīti Bērnu slimnīcas pacientiem, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība ārpus Latvijas, un sabiedrība arī turpmāk regulāri tiks informēta par ziedojumu izlietojumu.

Dāvim bija smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Viņš par saziedotiem un valsts piešķirtiem līdzekļiem tika nogādāts ārstēšanai ASV, kur arī veiksmīgi notika operācija.

Dāvis ir pirmais pacients no Latvijas, kuram bija nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas bija tik augstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas