Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Delna novēros KNAB priekšnieka atlases konkursa otro kārtu

Sākoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atlases otrai kārtai, Sabiedrība par atklātību Delna turpinās darboties konkursa komisijas novērotāja statusā. 

Pirmās kārtas gaitā Delna secināja, ka konkursā gan ievērota juridiskā procedūra, gan personāla atlases labā prakse, visus kandidātus vērtējot pēc vienādiem kritērijiem.

"Praksē esam pārliecinājušies, ka jaunā KNAB priekšnieka atlases kārtība, kad to dara nozares profesionāļi, nevis politiķi, ir saprotamāka un kvalitatīvāka par Godmaņa valdības laikā rīkoto politizēto konkursu", komentēja Delnas direktors Kristaps Petermanis. "Delna būs klāt arī konkursa otrajā kārtā, lai pārliecinātos, ka komisijas darbs savu kvalitāti un vienlīdzīgo attieksmi pret kandidātiem saglabā līdz galam."

Delna KNAB priekšnieka atlases komisijas sēdēs piedalās novērotāja statusā. To paredz Ministru kabineta izdotais nolikums, kurā tiesības KNAB priekšnieka atlases procesu novērot piešķirtas korupcijas novēršanas jomas nevalstiskajām organizācijām. Šis ir sestais KNAB priekšnieka atlases konkurss kopš 2002.gada, kurā Delnas pārstāvji piedalās kā novērotāji. Pirmo reizi deviņos biroja pastāvēšanas gados KNAB priekšnieka atlases komisijā nedarbojas politiķi.

Delnai ir arī tiesības sniegt priekšlikumus, kam ir ieteikuma raksturs. Līdz šim komisija ir uzklausījusi Delnas priekšlikumus nekavēties ar informācijas sniegšanu sabiedrībai un pieprasīt kandidātiem informāciju par viņu parādsaistībām kā korupcijas risku.

Ja Delna konstatēs nepilnības KNAB priekšnieka kandidātu vērtēšanas procesā, kas liks apšaubīt tā godīgumu un procedūru ievērošanu, vispirms tiks lūgts komisijas skaidrojums un nepieciešamās darbības nepilnību novēršanai. Ja nepilnības netiks novērstas un Delna negūs pārliecību par komisijas labo gribu problēmas risināt, Delna sniegs publisku paziņojumu. Galējais solis ir novērotāja statusa izbeigšana.

Delna par saviem novērojumiem ziņos arī pēc 26.oktobra komisijas sēdes, kur tiks vērtētas kandidātu rakstiskās atbildes uz jautājumiem un intervijas rezultāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas