Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Deputāta Kabanova veidotā dokumentālā filma izņemta no YouTube

Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova (SC) dokumentālo filmu par Otro pasaules karu Ostland. Nakts zem svastikas uz kāda iesniegtas sūdzības pamata izņemts no interneta vietnes youtube.com, šodien vēsta laikraksts Vesti segodnja.

Pēc filmas pirmizrādes, kas notika pagājušajā nedēļā, Kabanova filma tika izvietota vairākās interneta vietnēs, kā arī youtube.com. Tomēr pēc kāda cilvēka iesniegtas sūdzības, kurš sevis identificēšanai izmantojis vārdu Aleksejs Kabanovs, deputāta veidotā filma minētajā interneta vietnē vairs nav redzama.

Laikraksts vēsta, ka sūdzības autors bija vērsies interneta vietnes administrācijā ar lūgumu šo video materiālu izņemt, jo ir pārkāptas autortiesības, lai gan politiķis pirms filmas ievietošanas bija izdarījis visas formalitātes, lai autortiesības netiktu pārkāptas.

Jau ziņots, ka dokumentālā filma Ostland. Nakts zem svastikas šogad uzņemta Latvijā un tās galvenās tēmas ir nacistiskās Vācijas okupācijas laiks Latvijā, genocīds, kolaboracionisms un pretošanās kustība.

Kabanovs ir filmas scenārija autors un režisors. Filma ir uzņemta, izmantojot Latvijas valsts arhīva kinohronikas, kā arī lielu skaitu arhīva fotogrāfiju, stāsta Kabanovs. Viņš piebilst, ka filmas tapšanā piedalījās Latvijas pilsoņi - Maksims Margoļins, kurš ir vairāku grāmatu par holokaustu autors, novadpētnieks Aleksandrs Ržavins un Salaspils nometnes kādreizējā ieslodzītā Jeļena Gribuna.

Filma tiek demonstrēta autora versijā krievu valodā, un tās garums ir 77 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas