Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dienā kļūs vēl par grādu siltāks; spēkā oranžais brīdinājums par vēja pastiprināšanos

Ceturtdien, pūšot brāzmainam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +13..+16 grādus, prognozē sinoptiķi.

Dienas pirmajā pusē vēja ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā būs mazāks par 15 metriem sekundē (m/s), pēcpusdienā no Kurzemes sāksies vēja pastiprināšanās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu par gaidāmām dienvidrietumu vēja brāzmām līdz 20-24 m/s, bet piekrastē izsludināts oranžais brīdinājums par vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 25-29 m/s. Oranžais brīdinājums būs spēkā līdz piektdienas rītam, dzeltenais - līdz piektdienas vakaram.

Debesis būs pārsvarā mākoņainas, brīžiem gaidāms lietus, vietām - intensīvas lietusgāzes, iespējams arī pērkona negaiss.

Rīgā dažbrīd gaidāms lietus, ceturtdienas vakarā īslaicīgi iespējams spēcīgs lietus, maksimālā gaisa temperatūra būs +16 grādi. Lielākais vējš būs vakarā un naktī uz piektdienu, kad dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 22 m/s.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas jauns ciklons, kas pieņemas spēkā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 987 hektopaskāliem Kolkā līdz 995 hektopaskāliem Daugavpilī.

Jau ziņots, ka gaidāmais vējš būs pietiekami stiprs, lai lauztu daudz koku, īpaši no jūras attālākajos reģionos, kur tik spēcīgs vējš plosās reti.

Atbilstoši Boforta skalai vējš pāraug vētrā, ja tā vidējais ātrums sasniedz 20,8 m/s, un Baltijas jūras dienvidos šī robeža, visticamāk, tiks sasniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas