Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Divu bērnu slepkavībā apsūdzētajai mātei advokāts lūdz aizstāt apcietinājumu ar mājas arestu

Rīgas rajona tiesā krimināllietā, kurā māte apsūdzēta par divu savu mazgadīgo dēlu noslepkavošanu pērn Baložos, advokāts Normunds Duļevskis lūdzis grozīt sievietes drošības līdzekli no apcietinājuma uz mājas arestu vai citu drošības līdzekli.

Duļevskis aģentūrai LETA norādīja, ka šis lūgums pieteikts, jo ir tikai normāli, ka mirušo zēnu mātei vismaz vienu reizi būtu ļauts apmeklēt bērnu kapa vietu. Tāpat advokāts pauda, ka šim pieteikumam bez "humānisma apsvēruma" ir arī otrs ne mazāk būtisks pamats. Izmeklēšanā nav samērīgi ticamu pierādījumu, ka apsūdzētās sievietes vīrs bērnu nāves laikā tik tiešām pēc alkohola lietošanas gulējis. Šīs viņa liecības visai pretrunīgi apstiprina viņa paša tēvs. Citu pierādījumu par atrašanās vietu laikā, kas izslēgtu viņa iespēju nonāvēt bērnus, izrādījies, ka nemaz nav. Alibi nav arī apsūdzētās vīra mātei, jo izmeklētāja nepareizi pierakstījusi viņas teikto par atrašanās vietu 2014.gada 10.oktobrī. Ja summē šos apstākļus un neskaitāmās pretrunas liecībās, tad šāds lūgums ir tikai loģisks un saprātīgs, norādīja Duļevskis.

Advokāts norādīja, ka neizmeklētām lietām tiesā nemaz nevajadzētu atrasties un tiesai, prokuroram un advokātam nevajadzētu darīt to darbu, ko izmeklētājs nav pratis vai vēlējies izdarīt. Duļevskis paskaidroja, ka attālums no benzīntanka, uz kuru nozieguma dienā bija devies gan apsūdzētās vīrs, gan viņa tēvs, atrodas netālu no Baložiem, attālumā, kurš ar automobili veicams dažās minūtēs. Tomēr apsūdzētās vīrs liecināja, ka todien viņš aptuvenajā laikā, kad notika noziegums, esot gulējis mājās ar savu tēvu, kur abi arī esot lietojuši alkoholu, turklāt bijis izslēdzis arī mobilo tālruni.

Lietu turpinās skatīt 29.septembrī, kad tiesa turpinās pratināt apsūdzētās vīru.

Apsūdzība sievietei uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta, kurā noteikts, ka par divu vai vairāku personu slepkavību pastiprinošos apstākļos personu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pērn nozīmētajā psihiatriskajā ekspertīzē apsūdzētā bērnu māte tika atzīta par pieskaitāmu.

Iepriekš Latvijas Televīzija vēstīja, ka no apsūdzības izriet, ka bērni traucējuši mātei sakārtot personīgo dzīvi. Viņa datorā meklējusi informāciju, kā bērnus nonāvēt. Tas paveikts ar spilvenu, viņus nosmacējot.

Pusotru un trīs gadus vecie zēni tika atrasti miruši pērn 10.oktobrī.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas