Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dombrovskis konkrētu rīcību pretrunīgajā Jelgavas domes lēmumā vēl nenosauc

Kāda konkrēti būs premjera Valda Dombrovska (Vienotība) rīcība sakarā ar Jelgavas domes pretrunīgo lēmumu atļaut reklāmas izvietošanu par pašvaldības naudu iznākošajā laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" būs zināma tikai pēc tam, kad savu izvērtējumu būs sniegusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM).

RAPLM vispirms izvērtēs Jelgavas domes pieņemtos saistošos noteikumus, lai varētu pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību, Dienai skaidroja premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Kā zināms, līdz nākamā gada sākumam V.Dombrovskis pilda arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus.Jelgavas domes sēdē deputātu vairākums ceturtdien nolēma, ka par nodokļu maksātāju naudu uzturētajā pašvaldības izdevumā "Jelgavas Vēstnesis" maksas sludinājumus un reklāmas tomēr varēs publicēt. Par lēmumu balsoja deviņi deputāti, pret bija pieci.Iepriekš premjers apgalvoja, ka viņa rīcība sekos pēc tam, ja Jelgavas dome prettiesisko lēmumu pieņems. Tā varot būt rezolūcija, vēstule, bet stingrākajā gadījumā pat pilsētas mēra atstādināšana, ziņo portāls zz.lv."V.Dombrovskis jau iepriekš paudis, ka maksas sludinājumu vai reklāmu publicēšana pašvaldības finansētā izdevumā nav pašvaldības funkcija vai publisks pakalpojums. To vairakkārt norādījusi arī RAPLM rakstveidā lūdzot Jelgavas domes priekšsēdētāju ievērot likumu un pārtraukt jebkādu reklāmu, kas nav saistīta ar Jelgavas pilsētas pašvaldības, tās iestāžu un kapitālsabiedrību sniegtajiem pakalpojumiem, publicēšanu laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis",” Diena.lv skaidroja L.Krapāne.Viņa arī uzsvēra, ka V.Dombrovskis jau šī gada 15.novembrī uzdevis RAPLM sadarbībā ar Ekonomikas un Tieslietu ministriju, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību izvērtēt iespēju izstrādāt pašvaldībām vienotus kritērijus maksas pakalpojumu sniegšanai attiecībā uz fizisku un juridisku personu sludinājumu un reklāmas publicēšanu pašvaldību finansētajos laikrakstos un bezmaksas izdevumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas