Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dombrovskis pateicas Jezdakovai par darbu; jautājumu par nākamo VID ģenerāldirektoru atstāj Vilka ziņā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pateicas Nelijai Jezdakovai par paveikto darbu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā, bet jautājumu par nākamo VID vadītāju atstāj finanšu ministra Andra Vilka (V) pārziņā.

"Pēdējos gados viena no prioritātēm ir bijusi cīņa ar ēnu ekonomiku, nodokļu iekasēšanas uzlabošana, un arī tur ir liels Jezdakovas kundzes darbs," trešdien žurnālistiem sacīja Dombrovskis. Viņš norādīja, ka personīgi pārrunājis ar Jezdakovu viņas lēmumu, kura pamatā ir ģimenes apstākļi, kas neļauj turpināt darbu uz pilnu slodzi.

Patlaban Dombrovskis gaida finanšu ministra priekšlikumus par tālāko jautājuma virzību. "Acīmredzot pirmais solis ir nozīmēt pienākumu izpildītāju, kas, visticamāk, varētu būt nākamās nedēļas valdības sēdē."

Taujāts, vai nākamais VID vadītājs jāmeklē starp pašreizējiem ģenerāldirektora vietniekiem, Dombrovskis sacīja, ka "primāri tā ir finanšu ministra kompetence".

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata ar šā gada 10.jūliju. Vilks atlūgumu ir pieņēmis.

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam. Lēmums par turpmāko rīcību nākamā ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks pieņemts nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas