Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Dombura rakstītajam atzinumam NEPLP noteicis ierobežotas pieejamības statusu

Žurnālista Jāņa Dombura rakstītajam atzinumam par _Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības stratēģiju _Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) noteikusi ierobežotas pieejamības statusu, kas liedz sabiedrībai iepazīties ar žurnālista paveikto, portālam Diena.lv atzina NEPLP pārstāve Sanita Blomniece.

Ar J. Domburu NEPLP līgumattiecības bija no 2012.gada 27.februāra līdz 31.martam. Žurnālista darba uzdevums bija konsultēt NEPLP, veikt analīzi un izstrādāt ieteikumus saistībā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālo stratēģijas 2012.-2017.gadam projektu.

J.Domburs savu darbu pabeidza noteiktajos termiņos un izstrādātie ieteikumi paredzēti padomes  iekšējai lietošanai. Līguma summa bija 2000 latu, J.Domburam bija jāizstrādā atzinums uz 20 lapām.

Bijušajam LTV raidījuma Kas notiek Latvijā vadītājam bija jāizstrādā ieteikumi, kā veiksmīgāk virzīt vienota sabiedriskā medija projektu, kā veidot virszemes apraides koncepciju, veikt analizi kā notiktu lielāko tirgus dalībnieku apvienošanās, paredzēt dažādas iespējamās likumdošanas izmaiņas, u.c.

"J.Domburam bija jāizstrādā ieteikumi NEPLP pastāvīgo funkciju veikšanas plānošanai un virzībai sasaistē ar stratēģiskajiem projektiem, tāpat viņam bija jāveic analīze un jāizstrādā ieteikumi stratēģijas izstrādei un saturam," atzina S.Bomniece.

Kā ziņots, NEPLP konkursā izraudzījās divus speciālistus, kas vadīs sabiedrisko mediju pārmaiņu plāna izstrādi.
Konkursā par tehniskā un finanšu risinājumu vadītāja vietu uzvarējis bijušais telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom darbinieks un bijušais telekompānijas LNT valdes loceklis Miķelsons.

Savukārt konkursā uz jauna sabiedriskā medija satura izstrādes vadītāja amatu uzvarēja Zane Čulkstēna, kura Kolumbijas Universitātē ir ieguvusi izglītību kultūras projektu jomā, bet Latvijā dibinājusi laikmetīgās mākslas centru kim?.

Tāpat jau ziņots, ka jaunā Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija koncepcijas detalizācija izmaksās 80 000 latu.

Darbs pie jaunā Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija koncepcijas detalizācijas sākts šī gada augustā - ir sastādīts plāns 15 darba grupām, kā arī tiek apzināti ārvalstu un vietējie eksperti un veidots sadarbības modelis Latvijas televīzijas un Latvijas radio ekspertu piesaistē.

Kā ekspertus plānots piesaistīt arī Latvijas mediju un citu biznesa jomu pārstāvjus, ārvalstu mediju pārstāvjus, kā arī akadēmiskos ekspertus un ministriju pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas