Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Donoru centrā atkal sāk beigties asins krājumi

VADC šonedēļ izbraukumos dosies pirmdien uz Liepājas Latviešu biedrības namu, Rožu laukums 5/6 no plkst. 10:30 līdz 14 un Rīgā pie Dailes teātra, Brīvības ielā 75, no plkst.9 līdz 15; otrdien uz Brocēnu kultūras namu, Lielcieceres 10, no plkst. 10 līdz 13 un uz Varakļānu poliklīniku, Pils ielā 25a, no plkst.9 līdz 12, kā arī Rīgā pie uzņēmuma Aldaris, Tvaika ielā 44, no plkst.9 līdz 13; trešdien Rīgā, Brīvības pieminekļa laukumā no plkst.10 līdz 14.
Valsts asinsdonoru centrā (VADC) samazinās asins krājumi: aicināti atsaukties O-, A-, B- un A+ grupas asins donori, informē VADC.

Pēc ievērojama asins donoru skaita pieauguma jūlijā līdz ar informatīvo kampaņu Mums ir viena asinsrite pašlaik, iestājoties siltākam laikam, ir nozīmīgi sarukuši asins krājumi. Tāpēc VADC īpaši tuvākās nedēļas laikā aicina atsaukties donorus, lai nevienam, kam nepieciešamas asinis, nepietrūktu.

Jūlija pirmajā nedēļā, kad tika uzsākta kampaņa, asinis ziedot bija atnākuši 1324 cilvēki, bet, piemēram, augusta otrajā nedēļā tikai 875, bet trešajā nedēļā 1041. Pagājušajā nedēļā vidēji dienā asinis ziedot bija atnākuši 148 cilvēki, kas nav pilnīgi pietiekami, lai uzturētu asins rezerves pietiekošā daudzumā. Lai nodrošinātu pietiekamus asins krājumus, nepieciešams, lai dienā asinis ziedotu ap 150 cilvēki. Turklāt no atnākušajiem apmēram 10 līdz 15% cilvēku netiek pieņemti dažādu iemeslu dēļ, piemēram, vispārējas veselības problēmas, ērces kodums, zems hemoglobīna līmenis asinīs.

Savukārt ceturtdien asinis varēs ziedot Rīgā, Palīdzības centrā, Kr.Barona ielā 130/3, no plkst.15 līdz 18, tirdzniecības centrā Domina, Ieriķu ielā 3, no plkst.13 līdz 18, kā arī Kalsnavas pagasta administrācijas ēkā, Pārupes 2, no plkst.9 līdz 12. Piektdien mediķi donorus gaidīs Rīgā, Centrālā Dzelzceļa stacijā, Stacijas laukumā 1, no plkst.10 līdz 14 un Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, no plkst. 9 līdz 15.

Arī nākampirmdien, 31.augustā, donoru centra autobuss būs pie Dailes teātra, Brīvības ielā 75, no plkst.9 līdz 15.

Donori aicināti arī asinis ziedot katru dienu VADC telpās Rīgā (Sēlpils iela 6). Darba laiki - pirmdien no plkst.8 līdz 19, otrdien no plkst.8 līdz 17, trešdien no plkst.8 līdz 17, ceturtdien no plkst.8 līdz 19, bet piektdien no plkst.8 līdz 15. Savukārt VADC Latgales filiālē Rēzeknē ziedot asinis var pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 8 līdz 15 (SIA Rēzeknes slimnīca telpās, 18.novembra ielā 41, 4. stāvā).

Iespēja ziedot asinis regulāri ir arī Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas