Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

DP aizturējusi Ždanokas partijas valdes locekli Kozirevu

Drošības policija (DP) šodien aizturējusi Latvijas Krievu savienība (LKS) valdes locekli Iļju Kozirevu aprīlī sāktajā kriminālprocesā par iespējamām prettiesiskām darbībām 31.martā notikušās Vislatvijas vecāku sapulces laikā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kozirevs ir viens no LKS Saeimas deputātu kandidātiem rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Sarakstā viņš minēts kā SIA Comtel tehniskais direktors un LKS valdes loceklis.

Neminot personas vārdu, DP aģentūrai LETA apliecināja, ka personas aizturēšana notikusi aprīlī sāktajā kriminālprocesā ar 31.martā organizētās tā dēvētās Vislatvijas vecāku sapulces laikā izdarītajiem iespējamajiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Ņemot vērā, ka šobrīd turpinās izmeklēšanas darbības, DP plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka 18.aprīlī DP sākts kriminālprocess, jo policijai ir aizdomas par iespējamām prettiesiskām darbībām 31.martā notikušās Vislatvijas vecāku sapulces laikā. Šīs sanāksmes deklarētais mērķis bija vērsties pret plānoto pakāpenisko pāreju uz latviešu mācību valodu vispārējās izglītības iestādēs, un to faktiski organizēja Latvijas Krievu savienība (LKS), iepriekš informēja DP.

Kriminālprocess sākts pēc noziedzīgu nodarījumu pazīmēm, par kuriem kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma desmitajā nodaļā Par noziegumiem pret valsti, kā arī citu noziedzīgu nodarījumu pazīmēm. DP kriminālprocess sākts, "lai novērstu iespējamu mēģinājumu šķietami leģitīmu darbību aizsegā veikt prettiesiskas darbības vai sasniegt prettiesisku mērķi, kā arī ievērojot apstākli, ka DP iegūtās ziņas iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm".

Pavasarī lietā figurēja piecas personas, tostarp, Lindermans un LKS līdere Tatjana Ždanoka. Lindermanu DP tur aizdomās pēc Krimināllikuma panta par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu. Tāpat viņam inkriminē darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu. Viņš tiek turēts aizdomās arī par masu nekārtību organizēšanu.

Sāktajā kriminālprocesā DP vērtē arī iespējamas prettiesiskas darbības 1.maijā Rīgā notikušā gājiena laikā, kuru arī organizēja LKS pārstāvji.

 

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Nedrīkst pieļaut Krievijas aģentu provokācijas Latvijā
interesanti
i
Viens no LKS Saeimas deputātu kandidātiem rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. .......... Nu moins, LATVIJAS SAEIMAS deputātu kandidāts, tāpat, kā visi pārējie prokremlīni:D;D:D
he-he
h
tie tik aiztur...un atbrīvo...Būtu sūtījuši mājās-uz rodinu, bet tā vietā atbrīvo. Pat tos CCCP imigrantus, kas paši aizbrauca uz Rodinu ņem atpakaļ....Lūk, kāda ir faktiski LV vara...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas