Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

DP: Par spiegošanu aizturētais vācis Krievijai ziņas par NBS infrastruktūru

Pērn decembrī aizturētais Latvijas pilsonis centies Krievijas specdienesta uzdevumā iegūt informāciju par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārajiem objektiem un situāciju Latvijas un Krievijas pierobežā, vēsta Drošības policija (DP).

DP turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts 2017.gada decembrī par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību.

"Neraugoties uz plašajiem operatīvi tehniskajiem resursiem, kas ir pieejami Krievijas specdienestiem, tie joprojām ir ieinteresēti iegūt izlūkošanas informāciju, ko var sniegt tikai cilvēks, kurš atrodas Krievijas specdienestus interesējošo objektu tuvumā un var veikt periodisku Krievijas specdienestus interesējošo objektu vizuālo novērošanu," norāda DP.

Vienlaikus šī un iepriekš veiktā pirmstiesas izmeklēšana, kā arī kaimiņvalstīs notikušās Krievijas specdienestu aģentu aizturēšanas apliecina, ka Krievijas specdienesti turpina izvērst aktīvu un agresīvu izlūkošanas kampaņu pret savām kaimiņvalstīm. Bieži vien cilvēki tiek iesaistīti piespiedu vai maldu ceļā, piebilst iestāde. 

"Krievijas specdienesti turpina vervēt Latvijas iedzīvotājus Krievijas teritorijā, izmantojot dažādas metodes, piesegus un palīdzības lūgumus, kā rezultātā vervējamā persona sākotnēji pat var nenojaust vervētāja saistību ar Krievijas specdienestiem. DP uzdevums nav vērsties pret Latvijas iedzīvotājiem, bet gan sniegt viņiem atbalstu, tai skaitā palīdzēt pārvarēt situācijas, kurās iedzīvotāji nonākuši piespiedu, maldu vai nezināšanas ceļā," uzsver DP.

Tāpēc DP aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri, uzturoties ārvalstīs, ir tikuši pakļauti ārvalstu specdienestu vervēšanas mēģinājumam (tai skaitā savdabīgas palīdzības lūgumam no mazpazīstamu personu puses ārvalstīs, nejaušas iepazīšanās, kuras pāraug dažādu materiālu nodošanai, utt.), kā arī ir informēti par šādām aktivitātēm, ziņot par to DP (tālrunis 67208964 visu diennakti, DP garantē informācijas avota konfidencialitāti). 

Izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros turpinās, tāpēc DP no sīkākiem komentāriem par tās gaitu atturas. DP atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Top komentāri

Sekretnijs
S
“Neraugoties uz plašiem operatīvi tehniskajiem resursiem” (atbalstītājiem un līdzjūtējiem arī ), kuru dēļ Krievijas slepenpolicijai ir pieejami papīri no jebkura seifa jebkurā kabinetā NBS, SAB, DP utt., vajadzēja nodot sīku aģentu, kas blandoties gar objektu žogiem, novērstu aizdomas no seifiem un kabinetiem.
zvirbulēns
z
Jā, nāk Maizīša termiņa beigas, nu tad silda veco zupu desmit reizes mēnesī, vienu kremļa spiegu it kā noķēruši...Latvijā nospļauties nevar, lai kādam Kremļa cilvēciņam ģīmī netrāpītu, bet SAB Maizītis tā arī nevienu nav noķēris, ja neskaite šo pērno zupu, ko DP te katru dienu laiž presē....Drūmi strādā, nedara neko!
Ricards
R
Vai pareizak so spiega nebija uz vietas nosaut, jo Latvija ir loti, loti nabadziga valsts, kura dzivo nabadziba un pusbada 80% iedzivotaju, un sadi izdzimteni nebutu jauztur par nodoklu naudu cietumaos, lai nodoklu sizmantotu pec merkiem, papielinot algas un pensijas tiem, kuriem tas ir nabadzibas 500 eiro/menesi..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas