Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Drīz arī plānie plastmasas maisiņi būs par maksu

Pircēju paradumi attiecībā uz mazo, plāno plastmasas maisiņu lietošanu mainās gausi – daudziem aizvien ir pilnīgi pašsaprotami tajos likt augļus, dārzeņus un citas preces. Tas gan drīzumā varētu mainīties, jo Latvijai ir pienākums vairākas reizes samazināt šo maisiņu patēriņu.

No nākamā gada vidus tie vairs nebūs pieejami par brīvu. Tirgotāji gan vairās runāt par konkrētiem plāniem un noprotams – vēl nav skaidrs, uz ko tieši jaunie nosacījumi attieksies.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere Dienai stāsta, ka līdz 2019. gadam jāpanāk, lai viens cilvēks gadā neizmantotu vairāk par 90 maisiņiem, bet līdz 2025. gadam – vairs tikai 40 maisiņu. Šobrīd vidēji tie ir 200 plastmasas maisiņi gadā, turklāt 89% no tiem izmanto tikai vienu reizi.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 27. novembra avīzē Diena!

Top komentāri

Brīnumu zeme LV
B
Ja jau tirgotāji un institūcijas tā rūpējas par vidi, tad, lūdzu , piemērs - Itālijā veikalos mazie maisiņi ir no materiāla, kas vidē sadalās. Bezmaksas. Tik vienkārši.
t
daudziem aizvien ir pilnīgi pašsaprotami tajos likt augļus, dārzeņus un citas preces ====================================================== Ieteiktu autorei pamēģināt izbērt pāris kilogramus kartupeļu uz lielveikala kases lentas un papildināt tos ar kādu puskilogramu cepumu!
DD
D
Tas ir smieklīgi. Plānie maisiņi jau tagad ir iekļauti preces cenā. Vajadzētu iemācīt labāk cilvēkus šķirot atkritumus un dot viņiem šādu iespēju. Manā krajā ir vienīgi konteiners stiklam un kartonam. It kā ikdienā kāds baigi lietotu to kartonu. Vai tiešām grūti pielikt konteineru petpudelēm un papīram. Tie VARAm pūlīņi tādi haotiski.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas