Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Druviete: Internetā publiskotais pedagogu atalgojums atspoguļos krasās algu atšķirības nozarē

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iecere internetā publiskot pedagogu atalgojumu apstiprinās krasās atalgojuma atšķirības nozarē, uzskata bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība).

Druviete norāda, ka IZM iecere no likumdošanas skatupunkta ir saprotama, jo budžeta izlietojumam ir jābūt skaidram un caurskatāmam. Vienlaikus viņa pauda, ka šādai rīcībai ir jābūt pārdomātai un izsvērtai, izvairoties no iespējas negatīvi ietekmēt pedagogu darbu, jo ikviens skolēns varēs uzzināt, cik saņem katrs viņu mācošs skolotājs.

Piektdien, 5.decembrī, valdības ārkārtas sēdē plānots izskatīt IZM sagatavotos grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pedagogu algu publiskošanu, tādējādi padarot atklātu valsts budžeta izlietojumu pedagogu darba samaksas nodrošināšanā.

Izglītības likuma grozījumi paredzētu internetā publicēt pedagogu vārdu un uzvārdu, amatu, kā arī saņemtās algas apjomu. Grozījumu anotācijā uzsvērts, ka "demokrātiskas valsts pārvaldes funkcionēšanas neatņemama pazīme ir tās pārskatāmība un informācijas par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu pieejamība". Tāpēc, lai nodrošinātu valsts budžeta mērķdotācijas valsts, pašvaldību un privātpersonu dibināto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, izlietojuma pārskatāmību, kontroli un sabiedrības informētību, būtu jāpublisko pedagogu algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas