Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Dulevska - Cālīte nepiedalās LTV valdes iecelšanā; piedāvā konkursu rīkot no jauna

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Aija Dulevska-Cālīte nepiedalās balsojumā par jaunās Latvijas televīzijas LTV valdes locekļu ievēlēšanu. Portālam Diena.lv viņa norādīja, ka lēmumu nepiedalīties balsošanā pieņēmusi pati personīgu motīvu vadīta.

Dulveska - Cālīte žurnālistiem savu rīcību motivēja ar iebildumiem pret Ivara Beltes kandidatūru un lika saprast, ka pārējie padomes locekļi ir apņēmušies atbalstīt Beltes kandidatūru LTV valdes priekšsēdētāja amatam.

Galvenais viņas nepiedalīšanās iemesls esot bažas par Beltes pagātni Baltijas mediju aliansē (BMA) un darījumiem ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un Lielbritānijā. Par šiem darījumiem Beltem laikā, kad viņš bija BMA valdes priekšsēdētājs Latvijā, vajadzēja zināt, šo lietu nepārzināšana liecinātu par viņa profesionālo nekompetenci, raksta LETA.

NEPLP valdes locekle uzsvēra, ka Belte kā vadītājs un menedžeris ir ļoti labi novērtēts un nevēlējās, balsojot pret vai atturoties, nostāties pret pārējiem NEPLP locekļiem, tādēļ izvēlējusies balsojumā nepiedalīties, par to paziņojot savā Twitter kontā.

Dulevska - Cālīte piedāvā konkursu rīkot no jauna.

Līdz ar to sanāk, ka balsojumā piedalās NEPLP padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kā arī padomes locekļi - Gints Grūbe, Dainis Mjartāns un Ivars Zviedris.

Diena.lv jau vēstīja, ka šovakar paredzētajā Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes (NEPLP) sēdē tiks nosaukts jaunais Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs un divi valdes locekļi.

Uz LTV valdes priekšsēdētāja amatu kandidē mediju holdinga Baltijas Mediju alianse kādreizējais izpilddirektors Ivars Belte, pētījumu aģentūras TNS Latvia valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma un bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve.

Uz LTV valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos kandidē bijušais radio Star FM programmu direktors Patriks Grīva, reklāmas aģentūras Lowe Age Latvia izpilddirektors Sergejs Ņesterovs un LTV septītā kanāla satura redaktore Jana Semjonova.

Uz LTV valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos kandidē VAS Valsts nekustamie īpašumi finanšu direktors Uģis Mālmanis un bijušais SIA Baltcom TV valdes loceklis Māris Skujiņš.

Kā ziņots, iespējamās tiesvedības saistībā ar LTV jauno valdes locekļu izvēli, visticamāk, procesu neapturēs.

Jau ziņots, ka vairāki pirmajā atlases raundā noraidītie kandidāti asi iebilduši pret NEPLP atlases metodēm. To starpā ir mūzikas industrijas uzņēmējs un bijušais laikraksta Vakara Ziņas redaktors Juris Millers, augstskolas Turība lektors Jānis Rušenieks, kas 90.gados vadīja televīzijas raidorganizāciju RBS TV, kas 90.gadu beigās bankrotēja, kā arī bijušais Sabiedrības par atklātību Delna vadītājs Roberts Putnis, kas iesniedzis prasību pret NEPLP administratīvajā rajona tiesā.

(Pievienota 2.-7. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas