Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzērājšoferis Imantā policistiem mēģina iestāstīt, ka pie stūres bijis neredzamais cilvēks

Rīgā, Imantā, pašvaldības policijas ekipāža pamanījusi aizdomīgi nepārliecinoši vadītu Hyundai automašīnu, tāpēc nolēma noskaidrot, vai tās vadītājs nav reibumā. Pēc apturēšanas krietni iereibis vīrietis apgalvojis, ka auto vadījis neredzamais cilvēks, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, dots rīkojums transportlīdzekli apturēt. Autovadītājs nekavējoties policistu rīkojumu izpildīja. Sarunas laikā no autovadītāja sajusta spēcīga alkoholam raksturīga smaka. Vadītājs pastāstīja, ka notikuma dienā sastrīdējies ar draudzeni un ļoti uzstājīgi lūdza likumsargiem, lai viņu palaiž vaļā.

Rīgas pašvaldības policisti turpmāko procesuālo darbību veikšanai izsauca arī Valsts policijas Ceļu policijas darbiniekus. Vīrietis, saprotot, ka netiks palaists vaļā, sāka apgalvot, ka nemaz neesot sēdējis pie transportlīdzekļa stūres – to esot darījis kāds cits, kuram izdevies nemanīti aizbēgt, lai gan visu notiekošo bija redzējuši ne tikai policisti, bet arī fiksējušas videonovērošanas kameras. Likumsargi vīrietim norādīja gan uz operatīvā transportlīdzekļa kameru, gan arī uz uniformām piestiprinātajām individuālajām ķermeņa kamerām, paskaidrojot, melot ir bezjēdzīgi.

Mantu pārbaudes laikā vīrietis sāka pretoties policistiem, līdz ar to viņš tika iesēdināts policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Nedaudz vēlāk aizturētais sāka sūdzēties par sāpēm sirds rajonā. Policisti uz notikuma vietu izsauca arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, paskaidrojot, ka arī sliktā pašsajūta viņu neatbrīvos no atbildības.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās mediķi un vīrietis pavadīts līdz viņu operatīvajam transportlīdzeklim. Manāmi iereibušais vīrietis, iekāpjot mediķu busiņā, sāka trakot, līdz ar to policistiem nācās viņu saslēgt rokudzelžos. Ņemot vērā, ka vīrietim pēkšņi pašsajūta uzlabojās, viņš aizvests atpakaļ uz policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumu.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuriem aizturētais atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi. Vīrietis turpināja apgalvot, ka neesot vadījis transportlīdzekli, kā arī noliedza alkohola lietošanu.

Autovadītājs nogādāts uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru, kur alkohola reibums tika noteikts klīniski.

Top komentāri

ee
e
Kad sāk stāstīt par neredzamo cilvēku, tad varētu būt arī narkotikas. Truksnis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas