Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzīvoklī Rīgā atrod, iespējams, ilggadēja RNP parādnieka mumificējušās mirstīgās atliekas (papildināts 16:25)

Rīgas pašvaldībai piederošā dzīvoklī Raņķa dambī 7, kurš vairākus gadus bijis Rīgas namu pārvaldnieka (RNP) parādnieks, atrastas mumificējušās cilvēka atliekas, kas dzīvoklī varētu būt atradušās jau piecus sešus gadus, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

RNP jau 2013.gadā vērsies tiesā pret dzīvoklī deklarēto personu par parādu piedziņu, bet tiesas lēmums joprojām nav pieņemts. Pašlaik parāda summa jau pārsniedzot 6000 eiro.

RNP norāda, ka nav tiesīgs patvaļīgi iekļūt dzīvoklī bez atbilstošas sankcijas. Dzīvoklī deklarētā persona bijusi darbaspējas vecumā, līdz ar to varētu pieņemt, ka tā izbraukusi ārpus valsts, piemēram, darba meklējumos, skaidro RNP.

Tomēr šā gada sākumā minēto dzīvokli uzlauzuši zagļi, un pēc notikušā, apsekojot dzīvokli, konstatēts, ka tajā atrodas nu jau vairs neatpazīstamas cilvēka mirstīgās atliekas. Pašlaik sākts kriminālprocess, lai konstatētu mirušā personību un nāves apstākļus, informē pašvaldībā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments norāda, ka šajā situācijā tiks meklēts risinājums parāda apmaksai no pašvaldības līdzekļiem, lai pārējiem mājas iedzīvotājiem nenāktos segt šo mājai uzkrājušos parādu.

Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina aģentūrai LETA pastāstīja, ka 11.februārī saņemta informācija no Rīgas domes, ka dzīvoklī atrodas sievietes mirstīgās atliekas. Sākotnējā informācija liecina, ka tās ir 1959.gadā dzimušas dzīvokļa iemītnieces mirstīgās atliekas.

Precīzu sievietes personību un nāves iemeslu skaidros ekspertīzē un sāktajā kriminālprocesā.

(ziņa papildināta ar pēdējām divām rindkopām) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas