Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ēdināšana mazaizsargāto personu grupām Rīgā būs nodrošināta arī Lieldienu brīvdienās

Ņemot vērā iedzīvotāju pieprasījumu, ēdināšana mazaizsargāto personu grupām Rīgā tiks nodrošināta arī Lieldienu svētku dienās - 25.martā, 26. martā un 27.martā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departaments Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Rīgā ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām tiek sniegts sešās vietās darba dienās no plkst.10 līdz 16 un brīvdienās no plkst.10 līdz 15 Daugavpils ielā 41, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399-601, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25-18.

Vidēji dienā sešās ēdiena izdales vietā kopā tiek izdalītas aptuveni 2000 porcijas. 2015.gadā kopā tika izdalītas 662 668 porcijas. Ēdināšanas pakalpojumu vidēji mēnesī saņēma 3117 ģimenes (personas), no tām 2462 personas jeb 79%, kuras ģimenē dzīvo vienas, 655 ģimenes jeb 28%, kuru mājsaimniecībā ir divas vai vairākas personas, tai skaitā bērni. Šāds pašvaldības atbalsts visvairāk nepieciešams pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kā arī darbaspējīgām personām un ģimenēm ar bērniem, kuras nonākušas grūtībās saistībā ar bezdarba problēmu, skaidro Labklājības departamentā.

Silto ēdienu rīdzinieki var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam, par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

Personalizēto elektronisko viedkarti, kāda tiek izmantota Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta biļešu sistēmā (e-talons), var nokārtot Rīgas satiksmes Klientu apkalpošanas centros Rīgā - Prāgas iela 1, Brīvības iela 191, Kurzemes prospekts 137, Brīvības gatve 384b, Vienības gatve 76b vai Spīķeru ielā 1, uzrādot personas apliecinošu dokumentu un Rīgas Sociālā dienesta izsniegto izziņu. Centrā jāvēršas tai personai, kura izziņā ir minēta kā pirmā persona.

Ja personai personalizētā elektroniskā viedkarte jeb e-talons jau ir lietošanā, tad jāvēršas ar izziņu, personas apliecinošu dokumentu jebkurā Rīgas satiksmes Klientu apkalpošanas centrā e-talona uzpildīšanai, kas pamatos nepieciešamā pakalpojuma saņemšanas tiesības. Tiesības saņemt silto ēdienu ir personai, kura attiecīgajā izziņā ir norādīta pirmā.

Rīga darbojas četras zupas virtuves, kurās piecas reizes nedēļā tiek izsniegts līdz 650 porcijām dienā. 2015.gadā kopā līdzfinansētas 125 950 porcijas.

Zupas virtuvju darba laiks - Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, strādā darba dienās no plkst.12 līdz 13, bet Lieldienu svētkos slēgta, Krišjāņa Barona ielā 56,strādā katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst.9 līdz 11, bet Lieldienu svētkos strādās 25. un 26.martā, Barona ielā 126 strādā katru dienu no plkst.12 līdz 13, kā arī Lieldienu svētkos strādās visas dienas un Laktas ielā 8 k-1 strādā darba dienās no plkst.9 līdz 11, bet Lieldienu svētkos slēgta.

Saņemot zupas virtuves pakalpojumus, nav nepieciešams uzrādīt dokumentus. Ēdienu var baudīt uz vietas vai ņemt līdzi savos traukos.

Neskaidrību gadījumos var zvanīt pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai Rīgas Sociālā dienesta informatīvo tālruni 67105048.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas