Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Eiropas eksāmenu šogad nokārtojuši 30 086 dalībnieki

Šogad Eiropas eksāmenu nokārtoja jau 30 086 dalībnieki, kas ir par 36% vairāk nekā pagājušajā gadā, aģentūru LETA informēja organizācijā Eiropas Kustība Latvijā.

Jau sesto gadu pēc kārtas, svinot Eiropas dienu, no 7. līdz 9.maijam ikviens bija aicināts pārbaudīt daudzpusīgas zināšanas par Latviju Eiropā, piedaloties Eiropas eksāmenā. Ar katru gadu dalībnieku skaits aug, un šogad Eiropas eksāmenu nokārtoja jau 30 086 dalībnieki.

Kārtojot Eiropas eksāmenu, dalībnieki atzīmē savu dzīvesvietu, tāpēc zināms, ka 15 258 Eiropas eksāmena dalībnieki nāk no republikas nozīmes pilsētām, no novadiem ir piedalījušies 14 828 dalībnieki.

Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad daudz aktīvāki ir bijuši pieaugušie, par 10% apsteidzot skolēnus - 55% no visiem Eiropas eksāmena dalībniekiem ir pieaugušie.

Eiropas eksāmenā iegūtais rezultāts tiek izteikts punktos, vidēji 5% no visiem Eiropas eksāmena dalībniekiem ir ieguvuši maksimālo punktu skaitu - 50 punktus.

Pieaugušie varēja izvēlēties jautājumu grūtības pakāpi. Vieglos jautājumus izvēlējās 6302 dalībnieki, no tiem 50 punktus ieguva 298 dalībnieki, vidējas grūtības pakāpes jautājumus izvēlējās 7798 dalībnieki, no tiem 50 punktus ieguva 188 dalībnieki, bet grūtāko jautājumu grupu izvēlējās 2494 dalībnieki, no tiem 50 punktus ieguva 22 dalībnieki. Pagājušogad šajā grupā neviens neieguva 50 punktus.

Patlaban notiek datu apstrāde, un uzvarētāji tiks paziņoti 11.maijā. Katrā vecuma grupā tiks atlasīti 30 labākie, un izlozes kārtībā noteikti pieci no tiem, kas saņems balvu. Katrs uzvarētājs saņems dāvanu karti 50 eiro vērtībā no galda spēļu veikala Brain Games.

Šogad tiks apbalvota arī aktīvākā augstskola, skola un klase, dāvanā saņemot galda tenisa aprīkojuma komplektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas