Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Eiropas lauksaimniecības komisārs neņem vērā Kalnietes skaidrojumus par netaisnīgajiem platībmaksājumiem

Eiropas lauksaimniecības komisārs Dačians Čološs vēstulē Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei aizstāv Eiropas Komisijas piedāvājumu jaunajam Eiropas Savienības budžetam, neskatoties uz piedāvātā lauksaimniecības tiešo atbalsta maksājumu modeļa netaisnīgumu, portālu Diena.lv informēja Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes asistents Mārtiņš Spravņiks.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā Komisija nāca klajā ar Eiropas Savienības budžeta piedāvājumu nākamajam finanšu periodam, un piedāvātā atbalsta maksājumu aprēķināšanas kārtība nozīmē, ka Latvijas lauksaimnieki turpinās saņemt mazākos maksājums Eiropas Savienībā.

S.Kalniete jūlijā asi kritizēja Komisijas pieeju kā netaisnīgu un nepieņemamu, kā arī nosūtīja D.Čološam priekšlikumus tiešo maksājumu sistēmas uzlabošanai, aicinot veidot KLP taisnīgāku, līdzsvarotu un atbilstošu Eiropas Savienības deklarētajiem mērķiem.

D.Čološs vēstulē atzina, ka lielo atšķirību samazināšana starp dažādu valstu zemniekiem ir viens no galvenajiem Eiropas lauksaimniecības politikas reformas izaicinājumiem, tomēr komisārs uzsvēra, ka neizbēgams ir kompromiss starp tiem, kuriem atbalsts tiks palielināts un tiem, kuriem šo taisnīgāko sadalījumu nāksies "finansēt". Viņš arī atsaucas uz tālākām diskusijām ES Padomē un Eiropas Parlamentā, kurā Komisijas piedāvātais modelis vēl var tikt pilnveidots.

Komisārs norādīja, ka Komisijas piedāvātā atbalsta pakāpeniska tuvināšana Eiropas vidējam līmenim jau esot būtiska reforma.

12.oktobrī ir gaidāms Komisijas priekšlikums konkrētām Kopējās lauksaimniecības politikas normām, kuras tad būs jāapstiprina dalībvalstīm Eiropas Savienības Padomē un Eiropas Parlamentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas