Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Eiropraids Rīgā notiks; antiglobālistus novirza ārpus Vērmanes dārza

20.jūnijā pie Vērmanes dārza notiks biedrības Mozaīka pieteiktais Eiropraids, savukārt biedrībai Antiglobālisti Rīgas pašvaldība piedāvās citu norises vietu - pie Vērmanes dārza Merķeļa ielā, šodien lemts sapulcē, kurā piedalījās Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), tiesībsargājošo institūciju pārstāvji un pasākumu pieteicēji.

Mozaīkas pasākumam tiks nedaudz mainīts pieteiktais maršruts, lai šādi sagādātu mazāk neērtību iedzīvotājiem, žurnālistiem pastāstīja Radzevičs. Viņš arī uzsvēra, ka Antiglobālisti pasākumu pieteikumu domē iesniedza agrāk nekā četrus mēnešu pirms normatīvos noteiktā.

Mozaīkas pārstāve Kristīne Garina žurnālistiem norādīja, ka iespējamie protesti no sabiedrības puses biedrību nebaida. "Šādi gājieni ir demokrātijas sastāvdaļa. To mērķis ir parādīt, ka ir tādi cilvēki pasaulē," pauda Garina.

Antiglobālistu pārstāvis Andris Orols žurnālistiem norādīja, ka pasākuma norises vietu mainīt nevēlas, tādēļ pašvaldības lēmumu pārsūdzēs. Tāpat viņš nepiekrīt pašvaldības teiktajam par termiņu neievērošanu, joprojām uzskatot, ka Antiglobālistiem atbilstoši likumam ir priekšroka.

Orols arī norāda, ka gadījumā, ja Mozaīkai ļaus rīkot pasākumu vietā un laikā, kuru biedrība Rīgas domē esot pieteikusi pirmā, Antiglobālisti biedrības sapulcē lems par tālāko rīcību. Nesankcionētus pasākumus gan Antiglobālisti nerīkošot.

Pašvaldības lēmumu Orols izskaidro vai nu ar ārzemju diplomātu spiedienu uz Rīgas domi, vai arī pieļauj, ka domē strādā Mozaīkas domubiedri. "Varbūt domē arī strādā "jautrie puikas un meitenes", tādēļ tāds lēmums," žurnālistiem sacīja Orols.

Pasākumā kārtību nodrošinās policija. Rīgas domē uzsver, ka drošības pasākumi būšot ievērojami, jo Eiropraidā piedalīsies arī augstas amatpersonas. Tāpat būs arī satiksmes ierobežojumi, par kuriem sabiedrība tiks laicīgi informēta.

Kā ziņots, februārī Antiglobālisti Rīgas domē pieteica pasākumus no 13. līdz 21.jūnijam Vērmanes dārzā. Sākotnēji tiem tika norādīts ironisks mērķis, kā "smēķēšanas, alkoholisko dzērienu un perversiju popularizēšana", taču biedrība no Rīgas domes saņēma atteikumu. Domē skaidroja, ka pasākumā nevar notikt prettiesiskas darbības. Pēcāk biedrība atbilstoši likumdošanai noformulējusi pasākumu mērķi, norādot, ka tiks popularizētas ģimenes vērtības un nosodītas perversijas. Plānotais dalībnieku skaits - 500 līdz 1000 cilvēku.

20.jūnijā gājienu un sapulci jeb Eiropraidu pie Vērmanes dārza vēlas rīkot biedrība Mozaīka. Gājiens sākotnēji tika pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts "veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju". Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Jau ziņots, ka vairākas sabiedriskās organizācijas paudušas nosodījumu gaidāmajam pasākumam. Biedrība Antiglobālisti mēģinājusi nepieļaut tā norisi, pasākuma laikā piesakot citus pasākumus. Pret Eiropraida norisi Antiglobālisti pie domes rīkoja arī piketu, aicinot cilvēkus parakstīties pret tā norisi Rīgā.

Nosodījumu Eiropraidam paudis arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas