Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Elektrības rēķinu dēļ zemnieku organizācija draud prasīt Ašeradena demisiju

Ekonomikas ministrijai nerodot risinājumu tam, ka zemniekiem elektrības rēķini obligātā iepirkuma komponentes dēļ pieauguši par 40% - 80%, Zemnieku saeima martā gaidāmajā kongresā varētu prasīt ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (_Vienotība)) demisiju, trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Zemnieku saeimas vadītājs Juris Lazdiņš.

Lauksaimniekiem elektroenerģijas rēķins sadārdzinājusi tieši "jaudas obligātā iepirkuma komponente par ampēriem" - maksājums par pieslēguma jaudu, ko nesezonas laikā neizmanto.

Rēķini maziem un vidējiem zemniekiem pieauguši par 40 līdz 80%, kas ir no 50 līdz 600 eiro mēnesī. Šāda sadārdzinājuma dēļ saimniecībām rodas problēmas, jo sezonālos darbos, piemēram, graudkopībā, kaltes izmanto vien pāris mēnešus gadā, skaidroja Lazdiņš.

Ekonomikas ministrija kā risinājumu minējusi atteikšanos no liekajām jaudām, tomēr tas bija iespējams pērn, taču šogad stājies spēkā jauns regulējums, un objektā ar vienu elektroenerģijas pieslēgumu daļēji samazināt un pēc nepieciešamības palielināt jaudas vairs nav iespējams, uzsvēra Zemnieku saeimas vadītājs.

Nesagaidot šīs problēmas risinājumu, Zemnieku saeima 9. martā gaidāmajā kongresā varētu prasīt ekonomikas ministra demisiju.

Savukārt premjers Māris Kučinskis (ZZS) intervijā raidījumā Rīta panorāma pauda pārsteigumu par elektroenerģijas cenu straujo kāpumu. Viņš skaidroja, ka par šo jautājumu otrdien runājis ar Ašeradenu, kurš uzdevis ekspertiem šīs nedēļas laikā savākt visus datus, lai nākamnedēļ varētu sniegt plašāku informāciju.

Kučinskis atzina, ka tik straujš cenu kāpums ir pārsteidzošs un "jautājumu ir daudz". Viņš uzsvēra, ka skaidrojumiem par šo situāciju jābūt jaunnedēļ vai, vēlākais, līdz 1. martam.

pievienotas pēdējās divas rindkopas ar Kučinska teikto

Top komentāri

?
?
Saprotu, ka Sadales tīkla pakalpojumus var sasaistīt ar pieslēguma jaudu, bet kāda loģika ir OIK sasaistīt ar pieslēguma jaudu?
Jods
J
OIK ar dabai draudzīgu enerģijas ražošanu nav ne mazākā sakara. Kur saceltas mazās Hes, tur zivju vairs nav. Ierīkotie tā saucamie zivju ceļi ir tikai uz papīra. OIK ir tīrākā naudasmaisu barošana.
Karogs
K
Izskatās ka Zaļie/zemnieki nekandidēs nākošajās Saeimas vēlēšanās. Par to liecina jaunais nodokļu likums, kur puse strādājošo laicīgi nesaņems sev pienākošos atalgojumu un otra paliks parādā ar nodokļu pārmaksu, neticami birokratizēts pasākums un murgs grāmatvežiem. Elektroenerģijas likums kurš vērsts pret elektroenerģijas taupīšanu un uzņēmējiem. Šie ir tikai 2 spilgtākie valdību raksturojošie likumi, kuri kārtīgi satracinās tautu. Pēc būtības - zaļie/zemnieki sevi paši no nākošās Saeimas izslēguši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas