Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Elektroapgāde joprojām traucēta 6000 mājsaimniecību

Sestdien ap plkst.17.30 mājsaimniecību skaits, kurās ir traucēta elektroapgāde, sarucis līdz 6000, informēja AS Latvenergo preses sekretāre Iveta Bidere.

Savedot darba kārtībā maģistrālās elektrolīnijas, kas pamatā nodrošina elektroapgādi, spēki tiks koncentrēti zemsprieguma un atsevišķu transformatora punktu bojājumu novēršanai.

AS Sadales tīkls Austrumu reģiona ekspluatācijas daļas vadītājs Edgars Soldāns norādīja, ka šovakar Latgalē tiks novērsti bojājumi maģistrālajās vidējā sprieguma līnijās.

Galvenais iemesls elektroapgādes traucējumiem ir vēja gāztie koki, pie tam ārpus aizsargjoslām. Apkopojot informāciju par bojājumiem, varot secināt, ka izteikti tie ir mitrās vietās, kur kokiem nav spēcīga sakņu sistēmas atbalsta.

Kā ziņots, šogad ir noritējis intensīvas trašu tīrīšanas darbs, taču spēcīgais vējš ir izgāzis ar saknēm ļoti lielus kokus, kas aug aiz noteiktajām aizsargjoslām. Vietām konstatēti gadījumi, kad, lūstot vienam lielam kokam, ir salauzti balsti septiņiem līnijas posmiem.

AS Sadales tīkls brigādes turpina darbu elektroapgādes atjaunošanai. No vairāk nekā 750 šodien reģistrētajiem bojājumiem novērsti vairāk nekā puse, un patlaban avārijas atslēgumi reģistrēti 324 vietās, galvenokārt Daugavpils apkaimē.

Jau ziņots, ka šonakt Latviju piemeklējusi pirmā rudens vētra, kas līdz pusdienlaikam norimusi. Laikā no plkst.3 līdz 6 šonakt spēcīgākās brāzmas reģistrētas Daugavpilī, kur vēja ātrums sasniedza 24 metrus sekundē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas