Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elektroapgāde traucēta 2000 Sadales tīkla klientu

Šodien pēcpusdienā vētras postījumu dēļ elektroapgāde traucēta ir aptuveni 2000 AS Sadales tīkls klientu, liecina uzņēmuma sniegtā informācija.Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, šorīt energoapgāde bija traucēta 14 000, bet dienas laikā elektroapgāde atjaunota 12 000 klientu.Ņemot vērā bojājumu veidu - vairākos posmos sarauti elektrolīniju vadi, elektrolīnijās iegāzti koki -, kā arī sarežģītību, īpaši mežainos un purvainos apvidos, elektroapgādes atjaunošanas darbs norit veiksmīgi.

Lai atjaunotu elektroapgādi plašākam lietotāju lokam, prioritāte patlaban ir atjaunot un novērst bojājumus vidējā sprieguma 20 kilovoltu (kV) elektrolīnijās. Pēc tam plānveidīgi tiks turpināta elektroapgādes atjaunošana zemsprieguma 0,4 kV elektrolīnijās..Lai elektrotīkla bojājumu novēršanas process noritētu veiksmīgi, pēc nepieciešamības tiek nodrošinātas visas materiālās rezerves vietējās noliktavās - balsti, elektrolīniju vadi un citi materiāli. Ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības - kvadricikli, traktori, balstu transportēšanas tehnika, kā arī pacēlāji, kas šobrīd aktīvi tiek izmantoti bojājumu novēršanai.Sadales tīkls sazinās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu. Vētras skartajos reģionos iedzīvotājiem ir iespējami elektroapgādes traucējumi, jo elektrotīkla dispečeri aktīvi veic pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu klientu elektroapgādi.Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē Latvijā pūta brāzmaini vēji, kuri valsti nepametīs arī šonedēļ, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas