Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Elektroapgāde traucēta apmēram 9000 Sadales tīkla klientiem

Elektroapgāde ceturtdien plkst.6 traucēta apmēram 9000 elektroenerģijas sadales tīkla operatora AS Sadales tīkls klientiem, tostarp pamatā Kurzemē, kā arī Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā, pavēstīja kompānija.

"Sadales tīkla" pārstāvji atzīmē, ka spēcīgais vējš ar sniegu un apledojumu izraisa bojājumus elektrotīklā.

Vienlaikus kompānijā min, ka "Sadales tīkla" operatīvā darba brigādes strādā pastiprinātā režīmā, lai klientiem elektroapgādi atjaunotu iespējami drīz, tomēr plašu bojājumu situācijās tas var aizņemt ilgāku laiku.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai vējš brāzmās sasniedzis spēku līdz teju 31 metram sekundē, ir putenis un daudzviet veidojas sniega kārta. Tā ietekmē lūst koki un zari, radot elektrotīkla bojājumus. Pie bojājumu novēršanas visā Latvijā strādā vai ir gatavi iesaistīties vairāk nekā 300 operatīvie darbinieki.

Kompānijā arī min, ja īpašumā pazūd elektrība, pirmais solis ir pārbaudīt mājsaimniecības elektrības drošības slēdžus ("korķus") - vai tie nav atslēgušies. Nereti elektroapgādes atjaunošanai pietiek vien ar slēdža ieslēgšanu. Savukārt aktuālajai situācijai elektrotīklā iedzīvotāji aicināti sekot līdzi www.sadalestikls.lv pieejamajai digitālajai atslēgumu kartei, kurā  ir apkopota informācija par jau reģistrētajiem elektrotīkla bojājumiem.

Vēl nereģistrētos bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā sadaļā "Pieteikt bojājumu". Konkrētajā rīkā ir iespējams pievienot arī bojājuma vietas koordinātes, kas palīdz identificēt bojājuma vietu.

Iedzīvotāji arī aicināti šo rīku izmantot pamanīto infrastruktūras defektu pieteikšanai. Vienlaikus kompānijas pārstāvji atgādina, ka bīstamiem defektiem, piemēram, pārrauts, dzirksteļojošs vads, tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāzvana uz numuru 112 vai "Sadales tīkla" diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Kompānijā norāda, ka sliktos laika apstākļos visvairāk apdraudētas ir neizolētas gaisvadu elektrolīnijas, kas veido 38% no visa "Sadales tīkla" elektrotīkla. Operators pakāpeniski veic elektrolīniju modernizāciju, tostarp to pārbūvi pazemes kabeļos un izolētos gaisvados, veidojot arvien drošāku tīklu. Sagaidāms, ka 2030.gadā izolētā elektrotīkla īpatsvars būs tuvu 80%, bet zemsprieguma elektrotīklā - 100%.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas