Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EM prognozē, ka no 2016.gada darba ņēmēji sāks diktēt noteikumus darba devējiem

Bezdarbs turpinās samazināties un 2016.gadā un 2017.gadā darba tirgū varētu rasties spriedze, darba ņēmējiem sākot diktēt noteikumus darba devējiem, tajā skaitā, spiežot paaugstināt algas, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijā sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP).

Viņš akcentēja, ka demogrāfiskā situācija tuvākajos gados "iegriezīs vēl vairāk" un nepieciešams veikt izglītības sistēmas reformu un veicināt reemigrāciju. Esot arī nepieciešams koncentrēties uz apstrādes rūpniecības pieaugumu, kas nozīmē, ka vairāk būtu jāatbalsta eksakto zinātņu apgūšana. Tamdēļ jāatbalsta inženieru apmācība, jo šajā profesijā bezdarbs nav vērojams.

Komisijas sēde tika veltīta Pasaules Bankas veiktajam pētījumam "Latvija: kurš ir bezdarbnieks, ekonomiski neaktīvais un trūcīgais?". Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme skaidroja, ka ir grūtāk aktivizēt un iesaistīt darba tirgū gados vecus vai pirmspensijas vecuma cilvēkus ar invaliditātes grupu, kā arī jaunus cilvēkus ar zemu izglītības līmeni. Vieglāk ir aktivizēt, piemēram, izglītotās māmiņas, skaidroja Jaunzeme.

Komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (RP) norādīja, ka PB pētījums ir kliedējis dažādus mītus, tajā skaitā to, ka uzņēmumi nevar atrast darbiniekus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas