Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EM rosina neparedzēt maksimālo apmeklētāju skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās

Ekonomikas ministrija (EM) rosina neparedzēt maksimālo apmeklētāju skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Ministrija iesniegusi atzinumu par otrdien izskatīšanai valdībā Veselības ministrijas (VM) izstrādāto noteikumu projektu Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, kurā minēts, ka pēc ārkārtējās situācijas izbeigšanas sabiedriskajā ēdināšanā publiski pieejamā platība uz vienu apmeklētāju iekštelpās ir ne mazāk kā četri metri. 

EM norādīja, ka sabiedriskajā ēdināšanā ir noteiktas arī citas sociālās distancēšanās prasības apmeklētājiem pie galdiņiem, tāpēc nebūtu nosakāmas papildus prasības par maksimālo apmeklētāju skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās.

"Ņemot vērā nozares sniegto informāciju, šādi cilvēku skaita ierobežojumi uzliek pārāk augstas prasības, lai nodrošinātu ekonomiski izdevīgu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu, it īpaši tas attiecināms uz Rīgas centra daļu. Vienlaikus, lai rūpētos par sabiedrības veselību, arī sabiedriskajā ēdināšanā ir saglabājami Ministru kabineta noteikumu projektā paredzētie ierobežojumi cilvēku skaitam pie viena galdiņa," pauda EM.

Paredzams, ka par minēto EM priekšlikumu valdībā notiks diskusijas.

LETA jau vēstīja, ka VM izstrādātais noteikumu projekts Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai paredz, ka arī pēc 9.jūnija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos būs jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, bet uz apmeklētājiem, kuri sēž pie viena galdiņa, neattieksies prasība ievērot divu metru distanci.

Vienlaikus spēkā būs nosacījums, ka pie viena galdiņa iekštelpās varēs atrasties ne vairāk kā četri cilvēki. Ārā pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā astoņi cilvēki, kas nav no vienas mājsaimniecības.

Ņemot vērā to, ka atrodoties pie viena galdiņa, ir augstāks inficēšanās risks, šo nosacījumu mērķis ir ierobežot to cilvēku skaitu, kas atrodas paaugstināta inficēšanās riska apstākļos, skaidroja VM.

Vienlaikus ministrijā norādīja, ka ierobežojums cilvēku skaitam pie viena galdiņa ēdināšanas uzņēmumā tiks pārskatīts 1.jūlijā atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

Tāpat, lai pēc iespējas maksimāli samazinātu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu klientiem iespēju pārnest infekcijas ierosinātāju uz galda piederumiem, kuri bieži vien netiek piedāvāti individuāli, bet pašapkalpošanās ceļā, ēdinātājam katrs apmeklētājs būs jānodrošina ar individuālu galda piederumu un trauku komplektu, kā arī atsevišķi jāizsniedz salvetes.

Tāpat, lai pēc iespējas samazinātu iespēju infekcijas ierosinātāju pārnešanai no patērētāja uz patērētāju, ēdinātājam būs jānodrošina galdiņu dezinfekcija pēc katra patērētāja.

No noteikumu projekta izriet, ka ēdinātajam būs arī jānodrošina apmeklētājam iespēja iegādāties ēdienus līdzņemšanai.

Top komentāri

Pareizaisjautājums>EM
P
Bet ko tad darīs tie, kuri aprēķina drošos attālumus un tie, kuri "izskaitļo" drošos kompāniju apmērus? EM, jūs ko, jūs ko!? Cilvēkiem maizi atņemt gribat? Ko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas