Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EM: Sabiedriskās ēdināšanas sektors pēc ārkārtējās situācijas sāk lēnām atgūties

Jūnija sākumā noslēdzoties ārkārtējai situācijai, sabiedriskās ēdināšanas sektors sāk lēnām atgūties, aģentūrai LETA pauda Ekonomikas ministrijā.

Ministrijas pārstāvji skaidro, ka "roku rokā" ar Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kolēģiem, iesaistot Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Latvijas Restorānu biedrību strādā pie tā, lai epidemioloģisko prasību loks būtu līdzsvarā ar ekonomisko. Tas pats attiecināms uz pasākumu organizēšanu, piebilda ministrijā.

Kā norādīja ministrijā, ēdienu piegāde ir viens no veidiem, kas palīdzēja sabiedriskās ēdināšanas sektoram, taču veidoja aptuveni 20% no kopējā apgrozījumu un ar to nav gana, lai pilnvērtīgi izdzīvotu komersants.

Vienlaikus Rīgas ēdināšanas iestādes cieta visvairāk, it īpaši populārais Vecrīgas izklaižu piedāvājums, kas dēļ mazajām telpām nevarēja nodrošināt distanci vai tās nebija adekvātas darbībai, un nepieciešamie ieguldījumi epidemioloģisko aizsardzības līdzekļu iegādei neatmaksājas.

LETA jau ziņoja, viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis pauda pārliecību, ka Latvijas restorāni ļoti atbildīgi ievēro Covid-19 ierobežošanas nolūkā noteiktos drošības pasākumus un sabiedrība var justies droši. "Latvijas restorāniem jau šobrīd ir gana daudz ierobežojumu. (..) Manuprāt, jau ieviestie ierobežojumi un esam gana pasargāti," sacīja asociācijas vadītājs.

Vienlaikus viņš teica, ka Covid-19 situācijai ir jāseko līdzi, ja epidemiologiem rekomendēs un valdība lems par papildus ierobežojumiem publiskās vietās, nozare tos ieviesīs.

Pinnis atgādināja, ka cilvēkiem ir jābūt uzmanīgiem un pašiem jāseko līdzi drošības pasākumu ievērošanai. Ja kādā vietā kāds viesis neievēro sociālo distancēšanos vai citus ierobežojumus, par to nav jāklusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas