Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam trīs dienās pieteiktas gandrīz 13 000 mājsaimniecības

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam pirmajās trīs dienās pieteiktas gandrīz 13 000 mājsaimniecības, un 94% no iesniegumiem norādīts, ka iesniedzēji vēlas saņemt vienreizēju 60 eiro atbalstu apkurei ar malku, nepievienojot čeku, aģentūru LETA informēja portāla SIA ZZ Dats direktors un www.epakalpojumi.lv izstrādātājs Edžus Žeiris.

Kopš 1.oktobra, kad daļai no Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā iekļautajiem papildu atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām gaidāmajā ziemas sezonā iedzīvotāji var pieteikties portālā "www.epakalpojumi.lv", pieteikumu iesniegšanas intensitāte vērojama vienmērīga, informē Žeiris.

Portālā "www.epakalpojumi.lv" pieteikšanās atbalsta pasākumiem iespējama tiem, kuri apkurei izmanto granulas vai briketes, malku, kā arī elektroenerģiju, ja tās patēriņš mēnesī ir vairāk nekā 500 kilovatstundas (kWh). Lai izmantotu šo iespēju, mājokļa īpašniekam vai īrniekam portālā jāautorizējas ar e-paraksta viedkarti, e-ID identifikācijas karti vai kādu no internetbankām.

Kopš 1.oktobra līdz 4.oktobra plkst.10.55 portālā "www.epakalpojumi.lv" atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām bija iesniegti 12 818 iesniegumi. No tiem 9057 bija iesnieguši iedzīvotāji, autorizējoties portālā, bet 3761 iesniegumu reģistrējušas pašvaldības, kas organizē iedzīvotāju iesniegumu reģistrēšanu klātienē kādā no pašvaldības iestādēm.

Pēc "ZZ Dats" rīcībā esošās informācijas 0,5% no reģistrētajiem iesniegumiem ir, lai saņemtu atbalstu par apkurei iegādāto malku un 5,5% par iegādātajām briketēm un granulām, klāt pievienojot darījumu apliecinošu maksājuma dokumentu - čeku. 94% no iesniegumiem norādīts, ka tā iesniedzēji vēlas saņemt atbalstu apkurei ar malku, nepievienojot čeku - šādi katrs no iesniedzējiem var saņemt vienreizēju 60 eiro atbalstu vienam mājoklim.

Gandrīz 800 iesniegumu saņemts no Rēzeknes novada mājokļu īpašniekiem, īrniekiem, kā arī vairāk nekā 600 iesniegumu reģistrēts no Kuldīgas novada, vairāk nekā 500 no Rīgas, Valmieras novada, Dienvidkurzemes novada, Talsu un Jēkabpils novada.

Portāls "www.epakalpojumi.lv" ir pieejami vairāki integrēti e-pakalpojumi, kuri apkopo datus no Latvijas pašvaldībām, valsts iestādēm un komercsabiedrībām. "ZZ Dats" ir izstrādājis vienotu e-pakalpojumu portālu "www.epakalpojumi.lv", kur sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām portālā tiek sniegti dažāda līmeņa e-pakalpojumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas