Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

EP deputāti atbalsta papildu valsts tiešo maksājumu saņemšanu Latvijas zemniekiem

Otrdien, 8.maijā, Briselē Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas sēdes laikā deputāti izskatīja Latvijas iesniegto priekšlikumu atļaut jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm no nacionālā finansējuma piemaksāt pie tiešajiem maksājumiem 2013.gadā. Vairākums deputātu to atbalstīja, portālu Diena.lv informēja Zemkopības ministrijas pārstāve Viktorija Kalniņa.

Otrdien pieņemtie grozījumi tiešo maksājumu regulā tiks skatīti kādā no tuvākajām EP plenārsēdēm, kā arī tiks sāktas diskusijas vienošanās panākšanai starp Padomi, EP un Eiropas Komisiju.

V.Kalniņa atzina, ka, lai 2013.gadā saglabātu tiešo maksājumu apjomus 2012.gada līmenī un izvairītos no krasa lauksaimnieku ienākumu samazinājuma, nepieciešams noteikt pielāgošanās mehānismu, paredzot iespēju no valsts budžeta piešķirt pārejas nacionālo atbalstu lauksaimnieku ienākumu stabilitātes saglabāšanai.

Jau ziņots, ka Zemkopības ministrija turpina aicināt un organizēt EP deputātu vizītes Latvijā, lai klātienē stāstītu un iepazīstinātu par Latvijas situāciju, lai pamatotu lauku attīstības politikas finansējuma un tiešo maksājumu izlīdzināšanas nepieciešamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas