Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Epidemiologs: Saslimstības ar Covid-19 pieauguma temps turpina samazināties

Saslimstības ar Covid-19 pieauguma temps Latvijā joprojām turpina sarukt, žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš atklāja, ka aizvadītajā nedēļā kopumā atklāti 2573 Covid-19 gadījumi, kas ir tikai par 4,6% vairāk nekā nedēļu iepriekš. Salīdzinājumam, epidemiologs atzīmēja, ka pagājušajā mēnesī atklāto gadījumu pieauguma tendence bija aptuveni 45%, sasniedzot pat 60% atsevišķā nedēļā.

Līdz ar to Perevoščikovs prognozēja, ka, novērojot šādu pašu tendenci nākamajā nedēļā, saslimstības pieaugums apstātos.

Saslimstības tempa kritumu epidemiologs skaidro ar ieviestajiem piesardzības pasākumiem un ierobežojumiem, kas tādējādi ir pierādījušies efektīvi. Saslimstības tempa sarukums, pateicoties ieviestajiem ierobežojumiem, esot vērojams arī citviet Eiropā.

Vadoties pēc SPKC eksperta sacītā, patlaban no kopumā 30 Eiropas valstīm pusē ir vērojams saslimstības pieaugums. Tikmēr atlikušajās 15 saslimstības pieaugums ir apstājies, kamēr atsevišķos gadījumos saslimstība kopumā krītas.

Lai arī saslimstība ar Covid-19 Latvijā turpina pieaugt, patlaban tās apmērs ir zemākais Baltijas valstu vidū. Lietuvā saslimstība ir visaugstākā, pārsniedzot Latvijas par trīs reizēm. Igaunijā savukārt tā ir tikai nedaudz augstāka nekā Latvijā.

"Diemžēl, joprojām redzam, ka pozitīvo gadījumu īpatsvars pieaug, bet ļoti lēni," atklāja epidemiologs, norādot, ka pagājušajā nedēļā tas vidēji bijis 6,8%, liecinot par nelielu pieaugumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 457 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, savukārt vēl 13 pacienti miruši, liecina SPKC apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas