Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

ES fondi bija viens no elementiem, kas noveda Latviju līdz ekonomikas pārkaršanai

Eiropas Savienības (ES) fondi bija viens no elementiem, kas noveda Latviju līdz ekonomikas pārkaršanai, taču tagad situācija ir pretēja, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Uz jautājumu, cik liela loma Latvijas ekonomikas pārkaršanā bija Eiropas naudai, Šteinbuka atbildēja, ka tas bija viens no finanšu avotiem, kas ienāca Latvijā un ietekmēja ekonomiku. "Taču Eiropas nauda viena problēmas nevarēja radīt. Bija vēl citi, daudz būtiskāki faktori, kas noveda ekonomiku pie šāda smaga iznākuma. Bet, protams, kopējā kokteilī tas bija viens no elementiem," teica EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Viņa arī atgādināja, ka par pārkaršanu Latvija tika brīdināta. "Par šādu situāciju Latviju tolaik brīdināja gan EK, gan Starptautiskais Valūtas fonds. Vērtējumi un brīdinājumi tika izteikti visai skarbos vārdos. Latvijas valdība to absolūti neņēma vērā," uzsvēra Šteinbuka.

Pēc viņas sacītā, pašlaik situācija ir cita. "Mums pārkaršana vismaz patlaban absolūti nedraud. Drīzāk otrādi. Tāpēc, ņemot vērā , ka Latvijai budžeta līdzekļu attīstībai pietrūkst, Latvijai Eiropas līdzekļi ir jāizmanto," paskaidroja Šteinbuka.

Uz jautājumu, vai Latvijā Eiropas nauda tiek izmantota efektīvi, Šteinbuka atbildēja, ka vienmēr var vēlēties labāk. "Sistēma ir sakārtota, bet vienmēr var izdarīt labāk. Cik man zināms, pie tā arī tagad tiek strādāts. Turklāt es gribu piebilst, ka šajā kontekstā ir svarīgi arī cīnīties pret korupciju un valsts izzagšanu. Turklāt Latvijā ir lielas problēmas arī ar ēnu ekonomiku," piebilda EK pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas