Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ES prezidentūrā iesaistītajiem par papildu darbu paredzētas piemaksas no 146 līdz 404 latiem mēnesī

Valsts pārvaldes amatpersonām un darbiniekiem, kas būs saistīti ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē nodrošināšanu, par papildu darbu veikšanu plāno noteikt piemaksas pie atalgojuma. 

Laikā no nākamā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim amatpersonām piemaksas par papildu darbu būs robežās no 146 latiem līdz 200 latiem mēnesī, paredz Finanšu ministrijas izstrādātie noteikumi par papildu atlīdzības noteikšanu amatpersonām (darbiniekiem), kuras ir iesaistītas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā sagatavošanā un norisē. Zemākā piemaksa - 146 lati - paredzēta trim amatu grupām - nominētajiem ekspertiem nozares jautājumos, ES jautājumu koordinatoriem un nozares speciālistiem komunikācijas jautājumos. Darba grupas vadītāja vietniekiem piemaksa būs 174 lati, bet vislielākā piemaksa - 200 lati - paredzēta darba grupas vadītājiem. Šajā laika posmā piemaksas noteiktas atbilstoši darba apstākļiem pamatintensitātē. 

Laikā no 2015.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 30.jūnijam piemaksas pie atalgojuma amatpersonām variēs ne tikai dažādās amatu grupās, bet arī atkarībā darba intensitātes, kas sadalīta trīs līmeņos - pamatintensitāte, vidēja intensitāte un augsta intensitāte. Darba grupas vadītājam par pamatintensitāti piemaksa būs 269 lati, par vidēju - 337 lati, bet par augstu intensitāti - 404 lati. Darba grupas vadītāja vietniekam piemaksa būs no 232 latiem par pamatintensitāti līdz 347 latiem par augstu intensitāti. Savukārt ekspertam nozares jautājumos piemaksas variēs no 195 līdz 291 latam. Tikmēr ES jautājumu koordinatoriem un nozares speciālistiem komunikācijas jautājumos piemaksa nebūs atkarīga no darba intensitātes - tā ir noteikta līdz 243 latiem. 

Finanšu ministrija arī norāda, ka pēc prezidentūras beigām darba grupas vadītājam, viņa vietniekam un ekspertam nozares jautājumos, ņemot vērā ieguldījumu prezidentūras sagatavošanā un norisē un novērtējot darba grupai izvirzīto mērķu sasniegšanu, var izmaksāt vienreizēju prēmiju. 

Plānotais finansējums, kas nākamgad būs nepieciešams, lai nodrošinātu atalgojumu darba grupas vadītājiem, darba grupas vadītāja vietniekiem, ekspertiem nozares jautājumos, nozares komunikatoriem, nozares koordinatoriem, kopumā 1120 amatpersonām, ir 1,1 miljons latu. Bet prezidentūras sagatavošanā un norisē iesaistītajām amatpersonām, kuras nav tieši iesaistītas darba grupās, atalgojumam plānotais finansējuma apjoms ir 0,33 miljoni latu. Savukārt 2015.gadā darba grupas vadītājiem, darba grupas vadītāja vietniekiem, ekspertiem nozares jautājumos, nozares komunikatoriem, nozares koordinatoriem atalgojuma plānotais apjoms ir 4,4 miljoni latu, citiem darba grupās neiesaistītajiem - 1,32 miljoni latu. 

Noteikumu projektu pirmdien izskatīs Ministru kabineta sēdē. 

Latvija ES prezidējošā valsts būs 2015.gada pirmajā pusgadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas