Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Fiļs vērsies policijā par bijušās sievas Santas Zāmueles iespējamajiem kriminālpārkāpumiem

ABLV Bank līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs vērsies Valsts policijā par bijušās sievas Santas Zāmueles iespējamajiem kriminālpārkāpumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Fiļa advokāts Agris Bitāns vēršanās faktu policijā aģentūrai LETA apstiprināja, kā arī informēja, ka policija attiecīgajā lietā sākusi resorisko pārbaudi, bet no plašākiem komentāriem atteicās. Savukārt Fiļs aģentūrai LETA atzina, ka lieta ir saistīta ar viņa uzņēmuma aizdevumiem Zāmueles kompānijām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka iesniegumā aicināts izvērtēt, vai Zāmueles rīcība nav vērtējama kā krāpšana, pilnvaru ļaunprātīga izmantošana un mantas nobēdzināšana, lai izvairītos no saistību izpildes.

Valsts policijā attiecīgo informāciju nekomentēja.

Iepriekš medijos izskanējis, ka Fiļa bijušajai sievai un viņas kontrolētajiem uzņēmumiem nav pilnībā nokārtotas finanšu attiecības par izsniegto aizdevumu apmēram viena miljona eiro apmērā un tā nodrošinājumu.

Firmas.lv liecina, ka patlaban Zāmuelei pieder divas kompānijas - Signature Wines un Magnum Bar, taču īsi pirms laulības ar Fiļu šķiršanas īpašnieks mainījies iepriekš Zāmuelei piederošajai kompānijai Lion and Rockstar.

Kompānija Lion and Rockstar reģistrēta 2013. gada oktobrī. Sākotnēji tās pamatkapitāls bija 1,42 eiro un vienīgā īpašniece bija Zāmuele, 2015. gada oktobrī kompānijas pamatkapitāls tika palielināts līdz 2845 eiro, 2016. gada novembrī - līdz 423 000 eiro, 2017. gada novembrī tas tika samazināts līdz 3000 eiro, bet šogad martā par kompānijas vienīgo īpašnieku kļuva Andrejs Zāmuelis. Pagājušajā gadā Lion and Rockstar apgrozījums bija 24 000 eiro, kompānija cieta zaudējumus 32 409 eiro apmērā.

Savukārt kompānijas Magnum Bar un Signature Wines reģistrētas 2015. gada oktobrī. Abu šo kompāniju pamatkapitāls ir 3000 eiro, Zāmuele ir to vienīgā īpašniece. 2017. gadā Magnum Bar apgrozījums bija 3591 eiro apmērā, bet zaudējumi - 149 148 eiro, savukārt Signature Wines apgrozījums pērn bija 292 232 eiro, bet zaudējumi - 247 113 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Fiļs un Zāmuele apprecējās 2016. gada 1. oktobrī, bet šogad pavasarī viņu laulība šķirta.

Top komentāri

Gudrs cilvēks
G
Tu, Fiļ, esi. Bet amerikāņi un Santa Tevi paņēma no aizmugures.
Starips
S
Kad rakam drāza un deva uz zoba,tad gan viss bija pilnā kārtībā.
Dadzis
D
Fiļam jāsaprot, dots devējam atdodās ! 2006.gada oktobrī AB negodprātīgi ieņemot Vilkastes pusi, ateica atdot naudu kādai personai, velkot pārbaudi par naudas legalitāti 10 dienas, sagaidīja Policijas lēmumu par šī nonta arestu ! pēc 11 gadiem pabeidzoties krimināllietai tomēr AB nācās atdot naudu ! Bet osadochik palika. Tagad Fiļam nākas sajust uz savas ādas, kā ir saņēmt no tuva cilvēka nodevību ! Cieņā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas