Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Olainfarm ar atbildīgajiem dienestiem aizvadījuši vērienīgas mācības

Ceturtdien AS Olainfarm teritorijā notika vērienīgas pilna apjoma mācības, lai pārbaudītu konsultācijās ar ārvalstu ekspertiem izveidoto ārkārtas situāciju vadības sistēmu un sadarbību ar valsts operatīvajiem dienestiem, informē uzņēmumā.

“Pirmo reizi “Olainfarm” vēsturē noritēja tik apjomīgas ārkārtējās situācijas mācības, kuru laikā simulējām vairākus potenciālos scenārijus. Mums kā ķīmisko vielu ražošanas uzņēmumam šāda pieredze ir ļoti vērtīga un nepieciešama, lai reālajā dzīvē esam maksimāli gatavi rīkoties. Pateicos visiem operatīvajiem dienestiem un partneriem par iesaisti mācību organizēšanā un tapšanā,” stāsta “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

“Mācībās izspēlējām ķīmiskās vielas noplūdi, ugunsgrēka dzēšanu un cietušo glābšanu. Tāda mēroga mācības ar trīs dažādiem apdraudējumiem notiek reti, tāpēc tā bija īpaši vērtīga pieredze Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD). Kopumā mācības norisinājās ļoti labi un visi uzdotie uzdevumi bija izpildīti. Mācību scenārijs ļāva mums iepazīties ar uzņēmuma darbības specifiku, praktizēties ķīmisku vielu noplūdes novēršanā, atsārņošanas pasākumu īstenošanā un cilvēku glābšanā sarežģītos un bīstamos apstākļos. Notiekot negadījumam, ir svarīgi, lai ik katrs no mums jau no žestiem un īsām komandām zinātu savus uzdevumus. Šādas mācības ļauj mums šīs prasmes attīstīt,” atklāja VUGD Olaines daļas komandieris Dmitrijs Novikovs.

Jaunās ārkārtas situāciju vadības sistēmas izveide prasīja vairāk nekā gadu. Šajā procesā, sadarbības algoritmu izveidē un speciālistu apmācībā iesaistītājs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, Aizsardzības ministrija, Valsts Drošības dienests, Valsts Vides dienests, Olaines novada pašvaldība un Olaines novada pašvaldības policija, Kenyon International, kā arī citas organizācijas.

AS “Olainfarm” ir ieviestais modelis ir Latvijā unikāls  un apsteidz pasaules standartus – tas vienā sistēmā apvieno risku pārvaldības, krīžu vadības un pēckrīžu atjaunošanas moduļus. Šodienas mācībās tika pārbaudīta sistēmas darbību praksē, lai gūtu pilnīgu pārliecību par uzņēmuma gatavību veikt savas funkcijas arī sarežģītās situācijās.

Īpašās mācībās drošos un iedzīvotājiem un darbiniekiem nekaitīgos apstākļos tika simulēta konkrētas ķīmiskas vielas noplūde un sprādziena draudi ar cietušajiem. Tika iedarbinātas  un pārbaudītas trauksmes sirēnas AS “Olainfarm” teritorijā, kā arī mācību nolūkos tika izmantotas krāsainas dūmu sveces, kas nav kaitīgas cilvēku veselībai. AS “Olainfarm” sadarbībā ar atbildīgajiem  dienestiem arī pārbaudīja iedzīvotāju savlaicīgas brīdināšanas un informēšanas procedūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas