Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Atklāta lielākā elektroauto uzlādes vieta Latvijā

Šodien Rīgā, biroju kompleksā Jaunā Teika, atklāta valstī lielākā elektroauto uzlādes vieta. Tajā Elektrum Drive sadarbībā ar EfTEN Capital izveidotajās trijās stacijās ir pieejamas 28 pieslēgvietas. Tas vēl vairāk stiprina Latvijas kā elektroauto uzlādes tīkla līderes Baltijas valstīs pozīcijas.

Ne tikai privātajā, bet arī uzņēmumu sektorā Latvijā elektroauto skaits pārliecinoši aug, sasniedzot 158 % pieaugumu 2022. gadā. Zīmīgi, ka jaunu automašīnu segmentā pieprasījums pēc elektroauto nu jau ir lielāks nekā pieprasījums pēc dīzeļdzinēja auto. Tas nosaka izmaiņas gan jaunākajā dzīvojamajā fondā, gan arī biroju piedāvājumā, projektos iekļaujot elektrotransporta uzlādes iespējas, lai perspektīvā gan iedzīvotāji, gan darbinieki varētu nodrošināt savas vajadzības. Tādēļ Elektrum Drive piedāvā savus risinājumus arī uzņēmumiem, kuri attīsta savu videi draudzīgu autoparku vai arī pilnveido esošo servisu, kā to dara EfTEN Capital.

Atbilstoši mūsdienīgu biroju ēku prasībām šodien tika atklāta Elektrum Drive sadarbībā ar EfTEN Capital izveidotā plašākā elektrouzlādes vieta Latvijā – biroju kompleksā Jaunā Teika Rīgā. Tajā esošo uzņēmumu, iedzīvotāju un viesu vajadzībām darbojas trīs elektroauto uzlādes stacijas ar 28 pieslēgvietām un 22 kW uzlādes jaudu. Līdz 31. augustam jaunajā stacijā būs pieejama īpaša uzlādes cena – 0,18 EUR/kWh. Jau ziņots, ka Latvijā publiskais uzlādes tīkls aug visstraujāk, salīdzinot ar kaimiņvalstīm, un ir 2,38 stacijas uz katriem 10 reģistrētajiem elektroauto, Igaunijā tās ir 0,57, bet Lietuvā 0,93 stacijas. 

"Lai arī tikai sakritība, bet tā ir zīmīga – šodien, 29. augustā, aprit 4 gadi, kopš piedāvājam elektroauto uzlādes pakalpojumus ar Elektrum zīmolu. Šobrīd esam lielākais uzlādes tīkls Latvijā, un tajā nozīmīga loma ir sadarbībai ar partneriem, – kā gadījumā. Katra partnerībā izbūvētā pieslēgvieta nes trejādu labumu – pirmkārt, videi, otrkārt, sabiedrībai, treškārt – sadarbības partnerim, kas nodrošina aktuālākās ērtības plašam lokam,"  saka  Ņikita Gorbatko, Elektrum Drive vecākais projektu vadītājs.

Viktors Savins, EfTEN Capital Latvia valdes priekšsēdētājs: "Latvijā plašākā elektromobiļu uzlādes mezgla svinīgā atklāšana Jaunajā Teikā iezīmē ievērojamu soli ceļā uz ilgtspējīgu mobilitāti un klimata neitralitāti. Šis projekts ne tikai risina augošo pieprasījumu pēc elektrisko transportlīdzekļu uzlādes, bet arī ir progresīvas pilsētplānošanas bāka. 

Mums – EfTEN Capital un Jaunās Teikas nomniekiem šis projekts nozīmē vairāk nekā tikai uzlādes staciju. Pateicoties uzlabotai pieejamībai un efektivitātei, elektrisko transportlīdzekļu īpašniekiem ir dota brīvība ceļot tālāk, ātrāk un ar mazāku ekoloģisko pēdu. Katrs motorizētais transportlīdzeklis mūsu uzlādes stacijās ir apliecinājums tam, ka mums ir spēcīga  apņemšanās veidot tīrāku, ilgtspējīgāku pasauli."

Vitolds Kaupass, biroju kompleksa Jaunā Teika vadītājs: "Mūsu nomnieku apmierinātība ir vissvarīgākā; nodrošinot elektrouzlādes infrastruktūru, mēs palīdzam mūsu nomniekiem aktīvi piedalīties pārejā uz ilgtspējīgu transportu, tādējādi samazinot izmaksas par degvielu, apkopēm un nodokļiem. Elektrouzlādes pieejamība Jaunajā Teikā pievieno jaunu ērtības slāni, veicinot pozitīvu un mūsdienīgu nomnieka pieredzi, un tas ir tikai viens no pirmajiem soļiem Jaunās Teikas nomnieku ērtību paplašināšanai. 

Apritot 4 gadiem, kopš Latvenergo ar Elektrum zīmolu sāka piedāvāt elektroauto uzlādes pakalpojumus, zīmola uzlādes tīkls ir izaudzis par lielāko valstī un strauji attīstās ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā – šā gada nogalē Elektrum Drive tīklā būs pieejamas jau vairāk nekā 500 pieslēgvietas.

Elektrum Drive cieši sadarbojas ar uzņēmējiem, kuriem ir būtiski nodrošināt uzlādes pieejamību saviem darbiniekiem un klientiem, tādēļ uzņēmumu pārstāvji tiek aicināti sazināties ar Elektrum Drive, aizpildot pieteikuma formu portālā Elektrum un pieteikties konsultācijai par atbilstošas uzlādes vietas ierīkošanu sava uzņēmuma teritorijā. Elektrum Drive saviem partneriem piedāvā dažādus sadarbības modeļus atbilstoši partnera vēlamajām investīcijām projektā, sniedzot gan daļēju, gan pilnīgu finansiālo atbalstu uzlādes stacijas būvniecībā un aprīkošanā. 

EfTEN Capital ir vadošais nekustamo īpašumu fondu pārvaldīšanas uzņēmums Baltijas reģionā, kas koncentrējas uz ieguldījumiem komerciālajā nekustamajā īpašumā un piedāvā visaptverošus aktīvu pārvaldības pakalpojumus. Ar stabiliem sasniegumiem diversificēta īpašumu portfeļa pārvaldībā, uzņēmuma mērķis ir nodrošināt investoriem pievilcīgu atdevi, vienlaikus koncentrējoties uz atbildīgu ieguldījumu praksi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas