Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Atklāts par 12,6 miljoniem eiro rekonstruētais Ogres tehnikums

Trešdien pēc rekonstrukcijas, kurā ieguldīti 12,63 miljoni eiro, atklātas atjaunotās Ogres tehnikuma mācību telpas, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Projekta kopējais finansējuma apmērs ir 12 632 827 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 10,7 miljoni eiro un valsts budžeta līdzfinansējums - 1,8 miljoni eiro. Projekta pasūtītājs ir Izglītības un zinātnes ministrija. Tehnikuma rekonstrukciju veica SIA Skonto būve. Būvdarbu līguma kopējā summa ir astoņi miljoni eiro.

Tehnikums, kurā apgūst prioritārās mežtehnikas un mežsaimniecības profesijas, pēc pārbūves kļuvis par mūsdienīgu, darba devēju prasībām atbilstošu mācību centru.

Rekonstrukcijas gaitā tika pārbūvēta tehnikuma mācību ēka, modernizēta bibliotēka, iegādātas un uzstādītas IKT sistēmas, no jauna uzbūvēts angārs praktisko darbu apguvei mežsaimniecības, kokapstrādes un būvdarbu mācību programmās.

Ogres tehnikumā apgūst 16 profesionālās izglītības programmas - tautsaimniecībai nozīmīgās mežsaimniecības, mežtehnikas, kokapstrādes, būvdarbu, kā arī elektronikas, maiznieku, viesnīcu pakalpojumu, dizaina un citas. Šajā mācību gadā skolā mācās 988 audzēkņi.

Ogres tehnikums ir bijis viens no pirmajiem mācību centriem, kas, iesaistot darba devējus, sāka darba vidē balstītu mācību programmu izstrādi. Kā norāda IZM, tehnikumam jau vēsturiski izveidojusies cieša sadarbība ar mežistrādes un kokrūpniecības nozares asociācijām - Kokrūpniecības federāciju un Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociāciju. Tas ļāvis uzstādīt modernākās, mūsdienīgākās mācību iekārtas un izveidot labākās programmas speciālistu mācīšanā atbilstoši nozares prasībām.

Tehnikums Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta īstenošanu sāka 2014.gada janvārī. Ogres tehnikuma infrastruktūras sakārtošanu ir plānots turpināt arī Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā. Investīcijas paredzētas sporta un pasākuma zāles, kā arī dienesta viesnīcas sakārtošanai.

Profesionālās izglītības kompetences centrs (PIKC) Ogres tehnikums savu tagadējo statusu un nosaukumu ieguva 2013.gada 1.septembrī. Pirms tam skola bija pazīstama kā Ogres Valsts tehnikums. To izveidoja 2011.gadā, apvienojot trīs Ogres profesionālās izglītības iestādes - Ogres Amatniecības vidusskolu, Ogres Meža tehnikumu un Ogres Profesionālo vidusskolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas