Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

FOTO: Jūrmalā bizness svarīgāks par sabiedrības drošību

Līdzās kādreizējo godību zaudējušajai viesnīcai Jūrmalā, Smiltenes un Lazdonas ielas stūrī, slejas vairākas smilšu kaudzes - no pāris metru līdz pat divu stāvu augstumam. Diena novēroja, ka brīvdienās teritorijā pastaigājās cilvēki, - lai gan no ielas puses tā norobežota ar celtniecības žogu, sānu mala ir atvērta un ikviens var brīvi piekļūt gan pamestajai ēkai, gan smilšu kaudzēm. Blakus kvartālā atrodas komplekss Dzintaru mežaparks - bērnu iecienīta atpūtas vieta, bet pa ceļam uz jūras piekrasti esošās smilšu kaudzes varētu radīt apdraudējumu, ja kāds tur vēlētos rotaļāties.

Pirms mēneša Līvānos, nogrūstot smilšu kaudzei, dzīvību zaudēja kāds 11 gadu vecs zēns. Arī tur esošais uzbērums nav bijis norobežots, un smilšu īpašnieks tikai pēc traģiskā notikuma, izsakot nožēlu, atzina, ka vajadzējis laikus padomāt par žogu.

Jūrmalā gan neuzskata, ka brīvi pieejamās smiltis kādam varētu radīt apdraudējumu. Teritorija pieder elitāru nekustamo īpašumu attīstītājai SIA Jūrmalas vilnis. Uzņēmuma pārstāve Milena Gulbe-Kavace skaidro, ka smiltis teritorijā uz pagaidu laiku atvestas no netālu esošās būvdarbu vietas, kur notiekot pazemes autostāvvietas rakšanas darbi: "Šī vieta nav nožogota pilnībā, lai nekavētu kravas mašīnu kustību. Pat ja žogs būtu ierīkots līdz galam, smiltīm brīvi varētu piekļūt no jūras puses, tāpēc risinājums būtu vien fikcija," norāda M. Gulbe-Kavace un piebilst, ka blakus esošajā daudzdzīvokļu namā visu diennakti strādājošie apsardzes darbinieki smilšu kaudzes pieskatot.

Taču nerodas pārliecība, ka visa ar uzbērumiem nosegtā teritorija varētu būt pārredzama no viena skatu punkta. Un lai gan būvdarbi tajā nenotiek, vieta ar tiem saistīta, tāpēc atbilstoši darba drošības prasībām būtu jānorobežo. 

Plašāk lasiet rakstā Jūrmalā bizness svarīgāks par sabiedrības doršību otrdienas, 5.novembra, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Partijām nav skaidru vēstījumu vēlēšanu kampaņās

Par Eiroparlamenta vēlēšanu potenciālajiem rezultātiem, politisko situāciju kopumā un Augstākās Tiesas lēmumu publicista Lato Lapsas lietā ar polittehnologu un publicistu Jurģi Liepnieku sarunājas la...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas