Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Kā izskatīsies jaunās policijas automašīnas

Plānots, ka pirmās Valsts policijas (VP) automašīnas ar jauno trafarējumu būs sagatavotas līdz 18. novembrim, bet visa policijas autoparka nomaiņa atbilstoši jaunajai vizuālajai identitātei paredzēta līdz 2020. gadam, pirmdien žurnālistiem pastāstīja VP pārstāvji.

Pirmdien VP un Iekšlietu ministrijas vadība demonstrēja pirmo policijas automašīnu, kurai 27 gadus kalpojusī vizuālā identitāte nomainīta uz pilnībā jaunu marķējumu. Jaunā vizuālā identitāti tapusi sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, tās pasniedzējiem un studentiem, kā arī ņemta vērā ārvalstu pieredze.

Jaunajā marķējumā izmantoti zilas, gaiši zaļas un pelēkas krāsas elementi. Elementu izvietojumā redzams arī latvisks ornaments jeb Laimas zīme. Spēkrata rotā uzraksts "Policija" un neliels uzraksts "Mūsu darbs - jūsu drošībai". Tāpat spēkrata sānos redzams policijas tālruņa numurs un neliela Latvija karodziņa emblēma.

VP priekšnieks Ints Ķuzis un Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis žurnālistiem pastāstīja, ka LMA bija sagatavojusi vairākus trafarējuma variantus, taču policijas vadība izlēmusi par labu augstākminētajam. "Atpazīstamība ir, un automašīnas redzamība naktī un dienā būs vēl labāka. Tas mūsdienās ir ļoti svarīgi," galvenos ieguvumus no jaunā marķējuma minēja Krapsis.

Lai policijas automašīnas un motociklus ar jauno trafarējumu varētu novirzīt uzdevumu pildīšanai, nepieciešams grozīt Ministru kabineta noteikumus. Līdz ar normatīvās bāzes izmaiņām spēkratu pārmarķēšanai būs nepieciešams novirzīt arī atbilstošu finansējumu.

Vienas automašīnas sagatavošana ar līdzšinējo marķējumu izmaksā aptuveni 400 eiro, taču milzīgas izmaksas jaunā marķējuma ieviešanā netiek prognozētas, teica amatpersonas.

Policijas vadība informēja, ka būs arī pārejas periods, līdz ar to uz ielām būs vienlaikus redzami transportlīdzekļi ar veco un jauno marķējumu. Plānots, ka vispirms ar jauno marķējumu aplīmēs satiksmes uzraudzībā iesaistīto transportu un pēcāk arī pārējo struktūrvienību transportlīdzekļus. Pirmās automašīnas plānots aprīkot līdz 18.novembra militārajai parādei. Satiksmes uzraudzībā kopumā Latvijā ir iesaistīti aptuveni 200 spēkrati.

Kā uzsvēra Krapsis, jaunajā marķējumā izmantotās krāsas dominē daudzu Eiropas policiju automašīnās. Šāds marķējums no vienas puses ir veidots apzināti, lai Latvijā iebraucošie tūristi spētu atpazīt policijas spēkratus, viņš teica.

Top komentāri

Ķīniešu sakāmvārds
Ķ
Nav nozīmes kādā krāsā ir kaķis, bet ir svarīgi, lai tas ķertu peles! No šī viedokļa mašīnu pārkrāsošana ir lieka līdzekļu, kuri noderētu ugunsdzēsēju depo remontiem, lai sabiedrībai nevajadzētu tam ziedot līdzekļus...
Trollis JT
T
Patiesībā jau runa iet vairāk par ceļu policiju, kas manā izpratnē nav īsti policija, bet drīzāk ... kaut kas vidējs starp nodokļu iekasētāju un grēkāzi. Tie, kuri ķer un arī noķer reālus noziedzniekus, nevis aizsapņojušos onkuli pie stūres - tie ir policija... .
Aurojošs līdzjutējs
A
Autoru! Autoru! utt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas