Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Latvijas skolēnu mācību uzņēmumu pavasara pasākumā CITS BAZĀRS noskaidro labākos uzņēmumus

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Junior Achievement Latvija (JA Latvija) un LIAA projekta Inovāciju motivācijas programma ietvaros īstenotajā skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā CITS BAZĀRS starp 270 SMU no visas Latvijas noskaidroti veiksmīgākie un perspektīvākie dažādās kategorijās — labākais stends, inovatīvākā biznesa ideja, labākā pārdošanas komanda, sociāli atbildīgākais uzņēmums, aktīvākais uzņēmums sociālajos medijos, kā arī komerciālākais un zināšanās balstīts produkts.

"Radīt preci vai pakalpojumu patiesībā ir vieglākais skolēnu mācību uzņēmuma uzdevums. Dalība pasākumā, kurā ne tikai jāspēj sava prece prezentēt un pārdot visdažādākajiem apmeklētājiem, ir daudz lielāks izaicinājums. Īpaši tad, ja līdzās tirgojas vēl 269 uzņēmumi — tā ir sīva konkurence, ar kādu nāksies saskarties arī reālā biznesa vidē. Tā jaunajiem uzņēmējiem ir neaizstājama pieredze. Prieks, ka ar katru gadu dalībnieku kļūst vairāk un preces, ko tie ražo un piedāvā, ir aizvien oriģinālākas un kvalitatīvākas," stāsta Junior Achievement Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns stāsta.

No 270 skolēnu mācību uzņēmumiem no visas Latvijas labākie vidusskolu un pamatskolu grupā tika apbalvoti septiņās pamata nominācijās. Tāpat pasniegtas 14 simpātiju balvas.

CITS BAZĀRS tiek īstenots LIAA projekta Inovāciju motivācijas programma ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

CITS BAZĀRS atbalsta Swedbank, Rīgas dome un Domina Shopping, informatīvie atbalstītāji — inbox.lv, tiešsaistes sociālā tīmekļa vietne draugiem.lv, kā arī izdevniecība Dienas Mediji.


Skolēnu mācību uzņēmumu programma (SMU) ir īpaši 4.–12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Vidēji 22 % programmas absolventu ir jau iesaistījušies uzņēmējdarbībā.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa — tos Latvijā pārstāv tikai JA Latvija, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

2017./2018. mācību gadā JA Latvija ir reģistrējusi gandrīz 1200 SMU, kas ir labākais rādītājs JA Latvija pastāvēšanas laikā.

Vairāk info - Junior Achievement Latvija mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas