Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Leģionāru piemiņas gājiens noslēdzies bez lielām nekārtībām

Leģionāru piemiņas gājiens Rīgā svētdien aizvadīts bez lielām nekārtībām, novēroja Diena.

Gājienu nepavadīja īpaši skaļi trokšņi vai konfrontācija. Protams, neiztika bez atsevišķiem cilvēkiem vai cilvēku grupām, kuri bļaustījās, bet īpašas nekārtības nebija vērojamas.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis portālam Diena.lv pavēstīja, ka gan gājiena, gan pārējo pasākumu laikā, kas svētdien risinājās Vecpilsētā un iepretim Brīvības piemineklim, Valsts policija savu uzdevumu - nepieļaut fiziskas konfrontācijas starp pretēju viedokļu paudējiem - ir izpildījusi. Visi pasākumi noritējuši mierīgi un aizturētas vien dažas personas par sīkiem pārkāpumiem.

Doma laukumā un pie Brīvības pieminekļa pasākumu norises vietās kopā aizturētas septiņas personas – trīs par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā, divas par iespējamu atrašanos narkotisko vielu ietekmē un divas par sīko huligānismu.

Policija savu darbu turpinās, lai nodrošinātu drošību un sabiedrisko kārtību atlikušajos šīs dienas pasākumos.

Diena novēroja, ka neilgi pēc plkst.13. Pie Brīvības pieminekļa ir ļoti neliels bariņš cilvēku un lielākā daļa gājiena dalībnieku ir devušies projām. Daži cilvēki vēl noliek ziedus. 

Gājiens no Doma baznīcas sākās neilgi pirms plkst.12. Rīgas Doma baznīcā plkst.10.00 bija Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas dienas dievkalpojums un pēc tā leģionāru piemiņas gājiena dalībnieki gatavojās gājienam. Gājienā redzami visu trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogi. Gājiena priekšgalā bija Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Gājiena dalībnieku vidū arī Imants Parādnieks, Vineta Poriņa, Einārs Cilinskis, kurš, saistībā ar valdības lēmuma nepildīšanu par nepiedalīšanos 16.marta gājienā un citi

Gājiena dalībniekiem bija arī plakāti – "Nē Hitlera un Staļina režīmiem", "Nē - okupācijas varām. Jā – brīvai Latvijai" utml.

Bija paredzēts, ka leģionāru piemiņas gājiens sāksies plkst.11.00, bet tas aizkavējās. Savukārt tā dēvētajiem antifašistiem, kuri svētdien piketē pret "nacisma glorifikāciju", no plkst.11.00 līdz 11.30 bija atļauts izmantot skaņas pastiprinošas iekārtas. Sestdien, 15.martā, TV 3 Ziņas atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju vēstīja, ka antifašisti plāno leģionāru piemiņas gājiena laikā pārvietoties pa pilsētas kanālu ar laivām un atskaņot padomju dziesmas. Gājienam aizkavējoties, beidzās arī laiks, kurā antifašistiem bija atļauts izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas.

Jau vēstīts, ka plkst.10.00 Doma laukumā protestēja antifašisti. Policisti grupiņu pārvirzīja aiz barjeras pie radio mājas. Doma laukumā atradās divi autobusi ar policistiem. No viena autobusa izkāpušie izveidoja ķēdi ap aftifašistu protestētājiem pāri visam doma laukumam starp Latvijas Radio ēku un doma baznīcu. Savukārt pēc plkst.11 no otra autobusa izkāpa īpaša policistu vienība ar ķiverēm, kuras pagaidām viņiem ir rokās. Īpašās vienības policisti veido ķēdi divās pusēs. Paredzams, ka starp īpašās vienības policistu ķēdēm ies leģionāru piemiņas gājiena dalībnieki. 

Tāpat vēstīts, ka jau svētdienas rīta pusē Brīvības pieminekļa apkārtnē bija ļoti daudz policistu, un likumsargi ar motorlaivu braukāja arī pa līdzās esošo pilsētas kanālu.

Papildināts ar foto galeriju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas