Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Lucavsalā mācībās imitē teroristu iebraukšanu pūlī

Drošības policijas (DP) organizētās pretterorisma mācībās Pūlis 2018 ceturtdien imitēta teroristu auto iebraukšana cilvēku pulkā un pārbaudītas dienestu reaģēšanas spējas šāda uzbrukuma rezultātā, vēsta DP.

Atšķirībā no iepriekšējo gadu pieredzes, šogad, ņemot vērā tendences citās Eiropas valstīs, tika pārbaudītas pretterorisma pasākumos iesaistīto dienestu un institūciju reaģēšanas spējas gadījumā, kad noticis kombinēts uzbrukums cilvēku masveida pulcēšanās objektam ar automašīnas iebraukšanu cilvēku pūlī un tam sekojošu bruņotu uzbrukumu pilsētā, kā rezultātā ir gan bojā gājušie, gan cietušie.

Mācībās tika īstenots plašs pretterorisma pasākumu komplekss, kas ietvēra pretterorisma darbībās iesaistīto institūciju apziņošanu, personāla un tehnikas ierašanos un izvietošanos notikuma vietā, informācijas par apdraudējumu iegūšanu un analizēšanu, lēmumu pieņemšanu un koordinēšanu, medicīniskās palīdzības sniegšanu, kā arī izmeklēšanu. Mācību laikā tāpat notika iesaistīto institūciju materiāltehnisko resursu izvēršana.

Izspēlējamais scenārijs ļāva pārbaudīt gan iesaistīto institūciju spējas reaģēt teroristu uzbrukuma gadījumā, gan savstarpējo sadarbību šādu incidentu laikā. Atzīmējams, ka šogad mācību scenārijā būtisks akcents tika likts, pirmkārt, uz dienestu reaģēšanas spēju pārbaudi, ierašanos notikuma vietā un pirmās palīdzības sniegšanu, otrkārt, uz procesuālajām darbībām, to koordinēšanu starp iesaistītajām institūcijām, sākotnējo izmeklēšanas darbību veikšanu, kā arī pierādījumu nostiprināšanu, klāsta DP.

Mācībās piedalījās DP, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Ārlietu ministrijas un Ģenerālprokuratūras pārstāvji. Cietušo lomās iejutās Valsts policijas koledžas kadeti.

DP izsaka pateicību visām mācībās iesaistītajām institūcijām, kā arī vairāk nekā 300 mācību dalībniekiem individuāli par profesionālo attieksmi un ieguldījumu mācību norisē, un attiecīgi arī Latvijas pretterorisma sistēmas stiprināšanā. Tāpat DP izsaka pateicību arī iedzīvotājiem par izpratni mācību norises laikā.

DP arī turpmāk plāno organizēt regulāras gan šāda mēroga, gan mazāk plaša mēroga mācības, lai nodrošinātu pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju patstāvīgu gatavību reaģēt pret dažāda veida terorisma aktuāliem apdraudējuma veidiem, kā arī lai veicinātu pēc iespējas efektīvāku sadarbību.

Top komentāri

Fakts
F
Tāda ir tā natosu un anosu drošība, ka nepieciešamas regulāras mācības? Tās, protams, maksā naudu, bet tauta tikmēr ziedos bērnu ārstēšanai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas