Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Simtiem cilvēku pie Brīvības pieminekļa vēro Lāčplēša dienas militāro parādi

Svētdien pie Brīvības pieminekļa notikušo Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi vēroja vairāk nekā tūkstotis cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Nacionālos bruņotos spēkus parādē pārstāvēja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Štāba bataljona, Jūras spēku un Zemessardzes vienības, kā arī Nacionālo bruņoto spēku orķestris, kas nodrošināja pasākuma muzikālo noformējumu.

Parādi, kurā piedalīsies aptuveni 350 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu un ugunsdzēsēju, komandēja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš. Parādes dalībniekus uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), un tajā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Pasākumā tika pārstāvētas arī studentu korporācijas.

Ap parādes norobežoto teritoriju bija sapulcējušies simtiem skatītāju, kuru vidū bija dažāda gadagājuma cilvēki. Parādi vērot ieradušās bija daudzas ģimenes ar bērniem. Klātesošajiem līdzi bija gan valsts karodziņi, gan arī ziedi valsts karoga krāsās. Pasākumu apmeklēja arī virkne ārzemju viesu, kā arī studentu korporāciju pārstāvji.

11.novembris ir atceres diena, kurā godina visus Latvijas karavīrus un apliecina cieņu visiem brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919. gadā Latvijas Bruņotie spēki kopā ar brīvprātīgajiem izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas neatkarību.

( Ziņa papildināta ar foto galeriju)

Top komentāri

nožēlojami
n
Ka Latvijas ienaidnieki vēl joprojām domā, ka 11. novembris ir Pumpura tēla Lāčpēša dzimšanas diena. Nožēlojami, bet pretīgi, Nekādi nespēj pieņemt, ka tad patrieca krievijas Bermontu - Avalovu no Rīgas. Nekādi, jo tas taču "rīvē kantes". Kā tad tā, Latvieši iedrošinājās padzīt "varenos" un "neuzvaramos" no Latvijas? Tāpēc ārdās kā nenormāli. Visus medijus piegānījuši.
Interesanti
I
kāpēc LETA u.c. "sabiedriskie mediji?" KATRU GADU noklusē Polijas neatkarības dienas gājienu Varšavā kur VIENMĒR piedalās vairāki simti tūkstošu cilvēku? https://www.aljazeera.com/news/2018/11/polish-officials-march-nationalists-independence-day-181111093227508.html
Jens Z
J
Mūsdienās jau nu vairāk būtu jāsvin nevis Lāčplēša, bet drīzāk gan Kangara vai melnā bruņinieka dienas, jo tādi ir šā mūsu 'lieliskā' laikmeta 'varoņi'. Bez visām svin. runām derētu atcerēties, ka līvi izmira pēc tam, kad sāka apkarot savējos, izkalpodamies svešajiem. Ja latvji turpinās tādā pašā garā kā līdz šim, tad būs rindā nākamie. Strauji augošā savstarpējā maitība tautas iekšējās solidaritātes vietā ne pie kā laba nenovedīs. Vēl jāsaka, ka lepodamies ar to, kāds katrs ir varen šaurs speciālists savā nozarē un nišā, neviens no latvjiem neuzņemas saskatīt kopainu, un ja kāds arī uzdrīkstas, tad to tūlīt metas nograuzt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas