Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

FOTO: Spēcīgajā vējā slimnīcai Ventspilī norauta jumta daļa uzkritusi uz automašīnām

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ēkai Ventspilī pirmdienas rītā  norauts vairāk nekā 2000 kvadrātmetru apjomīgs jumta seguma fragments. Tas nokritis uz automašīnām, kurās, par laimi, cilvēki nav bijuši, informē Ventspils pilsētas dome un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Slimnīcas valde informē, ka jumta segums tika norauts ap 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās. VUGD strādā ar seku likvidēšanu, tāpat slimnīcā strādā pašvaldības policija un būvnieki. Slimnīcas ēka ir apdrošināta un zaudējumu aprēķināšana notiks pēc seku likvidēšanas.

Vēja brāzmas Ventspilī 30. novembra rītā sasniedza 34 metrus sekundē, kas vairāk kā par 10 metriem sekundē pārsniedz iepriekšējās meteorologu prognozes.

Ugunsdzēsēji glābēji līdz pirmdienas plkst.8 saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem saņēmuši kopumā četrus izsaukumus, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste. Trijos gadījumos koki bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu.

Savukārt uzņēmums Latvijas Valsts ceļi informē, ka pirmdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. No plkst. 2:10 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 20 Latvijas autoceļu uzturētāja ziemas dienesta tehnikas vienības, kas vietām veica preventīvu brauktuvju pretslīdes apstrādi. 

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Valsts rietumu un centrālajos rajonos rietumu vējš pastiprināsies brāzmās 16 līdz 21 metri sekundē, bet jūras piekrastē līdz 25 līdz 29 metri sekundē. Stiprā vēja rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti koki un to zari, var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem. 

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā Kurzemē, jūras piekrastē maksimālais vēja brāzmu ātrums sasniedzis 22 metrus sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi. Spēcīgākais vējš šorīt fiksēts Ventspilī, Liepājā un Rucavā.

Sinoptiķi brīdina, ka turpmākās rīta stundas vējš kļūs spēcīgāks - jūras piekrastē dienvidrietumu vējš iegriezīsies no rietumiem un pastiprināsies brāzmās līdz 25-29 metriem sekundē.

Papildināta visa ziņa, pevienotas fotogrāfijas un mainīts virsraksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas