Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

FOTO: Tūkstošiem izglītības un zinātnes darbinieku gājienā caur Rīgu prasa lielākas algas

Gājienā cauri Rīgas centram no Ministru kabineta ēkas līdz Vecrīgai pirmdien piedalījās vairāki tūkstoši pedagogu un zinātnes darbinieku, novēroja portāls Diena.lv

Akcijas rīkotāji Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pārmetusi valdībai pasīvu rīcību pedagogu atalgojuma jautājumu risināšanā un publiski pauž atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) centieniem iegūt nozarei papildu finansējumu.

Protesta dalībnieki pulcējās alejā pie Ministru kabineta ēkas un vēlāk devās gājienā pa Brīvības bulvāri uz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) Vaļņu ielā, vēlāk līdz Finanšu ministrijai un Doma laukumam.

Aģentūra LETA vēsta, ka dalībniekiem rokās bija dažādi plakāti ar vēstījumiem "Valstī nav saprātīgas un loģiskas izglītības politikas!", "Pieprasām lielāku finansējumu izglītībai", "Apmaksāt visus izglītības un zinātnes darbinieku darba pienākumus", "800 eiro kā Igaunijā" un daudzi citi.

Uz pasākumu bija ieradušies cilvēki no dažādiem Latvijas reģioniem, tostarp, Bauskas, Valmieras, Rēzeknes, Limbažiem, Talsiem, Daugavpils un Rojas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas