Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Francijā divus Latvijas valstpiederīgos notiesā par homofobisku uzbrukumu

Francijas tiesa par homofobisku uzbrukumu Puatjē pilsētā Francijas vidienē diviem Latvijas valstspiederīgajiem - 34 gadus vecajam Edgaram un 30 gadus vecajam Ringoldam - piespriedusi cietumsodus, vēsta laikraksts La Nouvelle République.

Vardarbīgais uzbrukums diviem vīriešiem Puatjē noticis naktī no 28. un 29.jūliju, bet prāva - jau 1.augustā. "Pēc laulībām mēs uzskatījām, ka šādas lietas Francijā notikt nevar," prāvā sacīja viens no upuriem, ar to domājot homofobisku agresiju.

Edgars un Ringolds ap plkst.23. kādā Puatjē parkā bija iztukšojuši degvīna pudeli, un tad sākusies vārdu apmaiņa ar vienu no upuriem. "Tu esi tikai pediņš. Ko tu te dari, ko tu te meklē? Šeit pediņu nav," laikraksts citējis varmāku teikto. Tad sekojuši spērieni un sitieni ar dūrēm. Upuris ticis žņaugts un vilkts uz Klenas upi. "Mēs tevi iemetīsim upē," draudējuši uzbrucēji.

Konfliktā iejaucies upura paziņa. "Man likās, ka es miršu. Viņš arī tika sists, bet viņam izdevās atbrīvoties un izsaukt policiju." Varmāku aizturēšanas gaitā tika ievainots viens policists.

Tiesā apsūdzētie noliedza, ka būtu vainojami homofobiskā agresijā. "Viņi melo šausmīgi," sacīja upuru advokāte Silvī Martēna. "Maniem klientiem likās, ka viņi mirs. Viņi vairs nespēja gulēt, šie attēli visu laiku turpināja atgriezties. Tā ir īsta trauma."

"Tas pavisam noteikti bij homofobisks uzbrukums," sacīja prokurors Patriks Merē. "Viņi bija tur, lai "sasitu pediņus". Viņi nevar teikt, ka nezināja par cietušo seksuālo orientāciju."

Apsūdzētajam Edgaram piespriesti seši, bet Ringoldam - 18 mēneši cietumā, no kuriem seši mēneši ir nosacīts sods.

Kad notiesātie iznāks no cietuma, viņi vairs nevarēs strādāt Francijā. Prefektūra pēc šiem notikumiem ir izdevusi rīkojumu par Francijas pamešanu. Kataram no upuriem viņiem jāmaksā 1500 eiro.

Top komentāri

LND
L
Kauns par latviesiem! Prieks, ka Francija vinjus padziis.
Juris
J
Butu labi, ja Francia tiesa sos divus latviesu kretinus ieliktu kamera, kur vinus katru dienu ta pamatigi izjaj, ka vini nespej sede.....lai vini Latvija nekad agresivi neizturetos pret homoseksualiem cilvekiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas