Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Pērn decembrī Latvijā kā trūcīgas bija reģistrētas 45 723 personas

Gada beigās valstī nedaudz sarucis trūcīgo cilvēku skaits

Pagājuša gada beigās Latvijā sarucis reģistrēto trūcīgo cilvēku skaits, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija. Decembrī trūcīgo statuss bija spēkā 2,34% iedzīvotāju, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā novembrī. Oktobrī trūcīgā statuss bija spēkā 2,34% iedzīvotāju, septembrī - 2,31%, augustā un jūlijā - 2,26%, bet jūnijā - 2,37% iedzīvotāju. Decembrī valstī bija 45 723 trūcīgi cilvēki, kas ir par 337 cilvēkiem mazāk nekā novembrī.

Tomēr, kā liecina Centrālās statistiskas pārvaldes dati, pēc kuriem LM veic aprēķinus, decembrī, salīdzinot ar novembri, arī valstī dzīvojošo iedzīvotāju skaits samazinājies par 1100 cilvēkiem. Decembrī Latvijā dzīvoja 1 954 600 cilvēki.

Decembrī gan pieaudzis pašvaldību sociālās palīdzības pabalstiem izlietoto līdzekļu apjoms. Kopumā pašvaldības decembrī šim mērķim izlietojušas 3,5 miljonus eiro, bet novembrī tie bija 2,8 miljoni eiro. Tāpat decembrī pieauga pabalstu saņēmēju skaits, sasniedzot 50 803 cilvēkus. Kopumā decembrī laikā pabalstu saņēmēju skaits pieauga par 7203 cilvēkiem.

Kā ierasts, visvairāk naudas tiek tērēts dzīvokļu pabalstu izmaksai - decembrī tie bija 1,38 miljoni eiro, bet novembrī - 1,18 miljoni eiro.

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
Latviešiem par to ir tikai jāpriecājās, ka tautas nabagi izmirst un paliek uz pleķa tikai jaunie zagļi un idioti. Latviešu nākotne ir zagšana un idiotisms. Par to Dievs ciena latviešus.
Kārklu vācietis
K
Nolikuši karoti?
Forši
F
Būs sākuši strādāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas