Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Gada laikā aizņemto darba vietu skaits audzis par 1,6%

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka aizņemto darbvietu skaits šā gada jūnija beigās, salīdzinot ar marta beigām, valstī palielinājies par 13,4 tūkst. jeb 2,3%. Privātajā sektorā aizņemto darbvietu skaits palielinājās par 15,8 tūkst. jeb 3,7%, bet sabiedriskajā sektorā samazinājās par 2,4 tūkst. jeb par 0,5%.

Salīdzinot ar 2011.gada jūnija beigām, šā gada otrā ceturkšņa beigās aizņemto darba vietu skaits valstī ir palielinājies par 18,5 tūkst. jeb 1,6%. Privātajā sektorā aizņemto darba vietu skaits palielinājies par 19,9 tūkst. jeb 2,9%, bet sabiedriskajā sektorā samazinājies par 1,4 tūkst. jeb 0,8%.

2012.gada otrā ceturkšņa beigās valstī bija 3217 brīvās darba vietas. To skaits, salīdzinot ar pirmā ceturkšņa beigām, samazinājies par 136 brīvām darba vietām, bet, salīdzinot ar 2011.gada otrā ceturkšņa beigām - palielinājies par 96 vietām.

Brīvo darba vietu īpatsvars kopējā darbvietu skaitā, salīdzinot ar šā gada pirmo ceturksni, ir palicis nemainīgs - 0,4%.

Sabiedriskajā sektorā brīvo darba vietu īpatsvars ir samazinājies no 0,7% 2012.gada pirmā ceturkšņa beigās līdz 0,6% 2012.gada otrā ceturkšņa beigās, bet privātajā sektorā palicis nemainīgs – 0,3%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas